loading
close
SON DAKİKALAR

'29 Ekim'in başına gelenler

'29 Ekim'in başına gelenler
Tarih: 30.10.2014 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer; Çankaya'ya iyi ki taşınmadı. Atatürk'ün laik Cumhuriyet anıları şimdi daha rahat yaşayacak...

1) Çankaya'ya iyi ki taşınmadı.
Atatürk'ün laik Cumhuriyet anıları şimdi daha rahat yaşayacak.
Çankaya'da oturmadığı için Allah Tayyip Bey'den razı olsun!
2) Peşmergeleri ne zaman Türk topraklarına soktular?
Dün, yani Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığımız sırada PKK ve Kürdistan bayraklarıyla...
Türkiye bu kadar da savrulmamalı, aşağılanmamalı...
3) 'Devlet Mezarlığı'na gitmek artık zorlaşıyor mu?
Neden mi?
Bartın 19. dönem milletvekili olan ve Sanayi Bakanlığı yapan Av. Hasan Akyol, önceki gün Devlet Mezarlığı'na gitmiş diyor ki: "Giriş-çıkış yolu yok olmuş; ağaç fidanları dikilmiş. Orada çalışmakta olan işçilere ve geçenlere sordum, "Bilemiyoruz" dediler. Mutlaka bir giriş olması gerekir diye düşündüm ve aramaya başladım. Güney cephesini dolanırken küçük ama çok küçük bir levha ve kapı gördüm. Girdim, 50 metre sonra bir görevli önüme çıktı. Tek giriş ve çıkış yerinin burası olduğunu, başka yol yapılıp yapılmayacağını bilmediğini söyledi. Yola devam ettim. Dik bir yokuş, inanın araba patinaj yaparak çıktı. Atatürk'ün ve İnönü'nün kahraman ve can arkadaşları ve Başbakan Ecevit orada yatıyordu. Ülkeyi kurtaran, devleti kuran ve Cumhuriyet'i kuranlar onlardı. Ve biz onların kurduğu Cumhuriyet'in 91'inci yılını dün kutladık! Ama onları mezarında ziyaret edecek bir yolumuz bile yok. Yazık, çok yazık. Mevcut ve yeni yoldan altgeçit ve yan giriş-çıkış yapılarak mezarlığın o muhteşem yolu duramaz mıydı?
Devlet Mezarlığı'nın giriş-çıkış yolu kapatılarak yapılan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde, yeni 'Beyaz Ev'de ilk tören yapıldı.
Atatürk'ün öz malı iken sırf çiftçi ve köylüye örnek tesis ve üretim yapılsın düşüncesi ile devlete hibe ettiği bu taşınmazın başına gelmeyen kalmadı ve bitiremediler. 'Atatürk Cumhuriyeti'ne daha neler yapılacak... Daha ne acılar çekilecek, göreceğiz."

Sınırımız elek gibi

Peşmerge 'Kobani Tiyatrosu'nda sahneye çıkıyor


PEŞMERGELER Habur Sınır Kapısı'ndan girdi ve Mürşitpınar'dan Kobani'ye geçerek direnişe katılacaklar. Dünyaya anlatılan hikâye bu. IŞİD, Irak'taki saldırılarını sürdürürken birden Kobani'ye döndü ve kuşattı, düştü düşecek derken... Koalisyon güçleri devreye girdi ve havadan lojistik destek ile birlikte, IŞİD güçlerini bombalamaya başladı. Rivayete göre, düşme tehlikesi ortadan kalktı, ama tamamen çevrenin temizlenmesi için, kara desteğine ihtiyaç var dendi. Kobani'de sözde kantonal yapı kuran Kürtler, Türkiye'den gelecek desteği kabul etmediler. Halbuki, tezkere de çıkmıştı. Bizden istenen; sınır 'elek gibi kalsın', yaralıları tedavi edin, gönlünüzden kopan yardımları da yapın, gündüz çatışan unsurlar, akşam Türkiye tarafında 'çorbaya kaşık' sallasınlar. Cumhurbaşkanı'nın 'üst akıl' dediği (ABD ve ortakları), kara desteği için peşmergeyi uygun gördü ve Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmesi hususunda bizim kodamanları ikna etti. Tezkereye HDP'nin neden 'Hayır' dediği ortaya çıkıyor. MHP, hangi tezkereye 'Evet' dediğini anlar mı acaba! Batılılar, "apres midi" öğleden sonra uyananlar için "günaydın" diyorlar geç ayılanlara! CHP ise 'Kobani'ye girelim temizlik yapalım ve hemen çıkalım teklifi ile meseleye iyice 'Fransız kaldığını' gösterdi. Kobani değil Türkiye kuşatılmıştır. Esad'ın ulufe olarak ve Türkiye'yi iyice karıştırmak amacıyla, Kürtlere verdiği bölgede ilan edilen sözde kantonal yapı, Türkiye içinden bir koridor ile Kuzey Irak bölgesel yönetimine bağlanmaktadır. Habur girişinde Kürt yurttaşlarımızın, peşmergelere gösterdiği muhabbet ve zafer işaretleri, meselenin nereye gittiğini gösteriyor.
Sıra Türkiye'nin içine gelmiş gibi görünüyor. Kandil, mahalleleri işgal edin ve devlet otoritesini sıfırlayın talimatını verdi. Sokak milisleri, Şırnak'ta mahallelere saldırmaya başladı, kurtarılmış mahalleler ile Kobani'deki sözde yapıyı Türkiye içine taşıyacaklar. Çözüm sürecinde, eşit vatandaşlık, özerk bölgeler, seçimle gelen valiler, terörist başına özel sekretarya vs. bir sürü zırva pazarlık masasına kondu. Ya bu haracı vereceksin ya da Kobani gibi olur buralar deniyor. Seçimlere az bir zaman kaldığı da göz önüne alınırsa, bu sefer 'havuç gösterip' oyalama taktiği tutmayacak gibi... Kobani'de oynanan oyun, dünyadaki sazanlara yedirilmiş gibi görünüyor. 1 Kasım tarihi belirlendi. Chomsky ve Nobel Barış ödüllü Adalfo Perez'in de katılacağı söyleniyor. 7-8 Ekim'de sokakları yağmalayın çağrısı (serhildan) yapan HDP de bu vesile ile 1 Kasım'da aynı grupları sokaklara çağırdı. Köy korucu dernekleri başkanı, çözüm süreci bahanesiyle, bölgenin PKK'ya teslim edildiğini ve can güvenliklerinin tehlikede olduğunu, Türk bayrağı altında açıkladı. 7-8 Ekim'de başlayan isyan, terörist başının telefon mesajı ile durdurulmuştu.
Kobani'de kuşatma altına alınan Türkiye'nin birliği ve dirliğidir.
S.Ö.

Biliyor musunuz?

BÜYÜKÇEKMECE'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına skandalların damga vurduğunu; Büyükçekmece Dr. Hasan Akgün İlkokulu öğrencilerinin yürüyüş kortejine sokulmaması şok yaratırken, imam hatipli kız öğrencinin Kaymakam Mustafa Hulusi Arat'a ödül verme töreninde 'namahrem' sebebiyle elini vermeyerek uzaklaştığını. (haberdar.com.tr)...
m İSTANBUL'da CHP'li 14 belediyeden sadece Şişli'nin, Cevahir AVM'deki Volkan Konak Konseri'ni ertelenmemesinin tepki yarattığını, bir grup Şişli'linin "Maden kazası nedeniyle konser gibi etkinlikler iptal edilirken konserde ısrar etmek İsmet Paşa'nın torunu, Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye yakışmadı. Nitekim, Pangaltı'dan Cevahir AVM'ye kadar yürüyüş hayli kalabalıkken, konsere katılımın 1000 kişiyi civarında kalması dikkat çekti. Peki bu konserin hesabını kim verecektir?" diye sorduklarını...

İktidarın acı bilançosu...

AKP'nin iktidarda olduğu 2003-2014 yılları arasındaki iş kazaları bilançosu: Türkiye yüz bin çalışan başına ölümlü iş kazalarında Avrupa'da ilk, dünyada ise üçüncü sırada. AKP'nin iktidarda olduğu 2003 yılı ile 2014 yılı Ekim sonu itibarıyla toplam iş kazası, 900 bin. İş kazalarına bağlı ölümler, 15 bin. İş kazalarına bağlı sürekli iş göremezlikler (sakatlıklar) 22 bin. AKP yöneticilerinin iş kazalarından ölümlerle ilgili söylediği bazı sözler:
Tayyip Erdoğan: "Ölüm madencilerin fıtratında var."
Ömer Dinçer: "Güzel öldüler."
(Ali Rıza UÇER)

Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları