loading
close
SON DAKİKALAR

Burcuna Göre Hangi Makamsın

Burcuna Göre Hangi Makamsın
Tarih: 08.03.2012 - 15:33
Kategori: Astroloji

Nihavend mi? Rast makamı mı? Yoksa ... ?

NİHAVEND MAKAMI
Oğlak Burcu. Öğleden sonra etkisi fazla. Kan dolaşımı karın bölgesi kalça uyluk ve bacak bölgelerine etkili. Kulunç bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarına faydalı. Kuvvet ve barış duygusu veriyor. Akıl hastalıklarına etkili olduğu konusunda önemli bilgiler var.

RAST MAKAMI
Koç Burcu Ateş kuru-sıcak tabiatlı makam. Gece yarısı ve seher zamanları etkili. Soğuk organlar olan kemik beyin ve yağlara etkili. Fazla uyumayı engelliyor. Düşük nabzın yükselmesine yardımcı oluyor. Özellikle çocuk bünyesinde nem hakim olduğu için; bu nedenle oluşan dengesizlikleri düzeltiyor. Akıl hastalıklarına iyi. Gündüz Salı günleri etkisi fazla.

REHAVİ MAKAMI
Terazi Burcu. Rüzgar tabiatlı. Sıcak ve kuru. Seher zamanı ve ikindiyle yatsı arası etkili. Nemli ve kuru sarı safra erkek sağ omuz baş ağrıları burun kanamaları ağız çarpıklığı ve balgamdan gelen hastalıklara akıl hastalarına faydalı. Doğuma yardımcı olur.

HÜSEYNİ MAKAMI
Akrep Burcu ( Kova Burcu) Su tabiatlıdır. Satürn etkili. Nemli ve sıcak. Sabah ve gün ağarırken etkili. Sabah- öğlen arası etkisi fazladır. Güzellik iyilik sessizlik rahatlık verir ve ferahlatıcı özelliği var. Karaciğer kalp ve ruhların iltihabını söndürüyor. Mide hararetini giderici özelliği vardır. Sol omuza etkilidir. Barış duygusu veriyor. İç organlara etkili. Kalp karaciğer ve mide için faydalıdır.

HİCAZ MAKAMI
Yay Burcu. Ateş tabiatlı. Yatsıdan sabaha kadar olan zamanda etkisi fazla. Kuru- soğuk nedenli hastalıklar için faydalıdır. Kemiklere beyne ve çocuk hastalıklarına tedavi edici etkisi var. Üro-genital sisteme ve böbreklere etki gücü fazla. Alçakgönüllülük duygusu verir.

ACEMAŞİRAN MAKAMI
Aslan Burcu. Ateş tabiatlı. Fecirden kuşluk vaktine kadar etkilidir. Kemiklere ve beyne etkilidir. Vücutta yağ dengesine yardım eder. Yaratıcılık duygusu ve ilham verir. Durgun düşünce ve duyguları canlandırır. Hanımlarda doğumu kolaylaştırır.

UŞŞAK MAKAMI
Balık Burcu. Su tabiatlı. Fecirden kuşluk vaktine kadar ve günbatımında etkisi fazladır. Perşembe günü etkili. Kalp ayak rahatsızlıkları nikriz (damla) ağrılarına faydalı. Gülme sevinç kuvvet ve kahramanlık duyguları veriyor. Çocukların bütün organlarını etkileyen kuru ve sıcak yellerde ve büyük erkeklerde görülen ayak ağrılarına faydalı.

SEGAH MAKAMI
Su ve toprak tabiatlıdır. Kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkilidir. Hararetten meydana gelen şişmanlık uykusuzluk yüksek nabız kalp ciğer ve kas rahatsızlıklarına faydalıdır. Beyin nöronlarına etkisi vardır. Mistik duygular oluşturuyor.

ISFAHAN MAKAMI
İkizler Burcu (Yengeç Burcu); Hava tabiatlı. Dişi gece karakterli Pazartesi bağlantılı Soğuk tabiatlı olduğu gibi ateşli hastalıklardan vücudu koruyucu özelliği var. Ense boyun omuzlar ve sol dirsek için etkilidir. Güven hissi uyum sağlama hareket yeteneği zihin açıklığı gönül yenileme düzgünlük verme zekayı açma ve hatıraları tazeleme özelliği vardır.

NEVA MAKAMI
Kova Burcu (Oğlak Burcu); Satürn. Hava tabiatlı. Gece ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkisi fazladır. Göğsün sağ tarafına böbreklere omurilik kalça ve uyluk bölgelerine etkisi vardır. Üzüntüyü giderir ve lezzet verir. Gönül okşayan makam adıyla bilinir. Kötü fikirleri kovduğu cesaret ve yiğitlik verdiği gönül sevinci oluşturduğu ileri sürülür. Kuvvet ve kahramanlık duyguları meydana getirir. Akıl hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Buluğ çağındaki kız çocuklarının kadın hastalıklarına tedavi etkisi vardır. “Ses seda makam ve ahenk” demektir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları