loading
close
SON DAKİKALAR

'Camileri ahır yaptılar' diyen Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Kocatepe Camii'nin kurucularından biri İnönü'dür

'Camileri ahır yaptılar' diyen Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Kocatepe Camii'nin kurucularından biri İnönü'dür
Tarih: 14.11.2017 - 13:16
Kategori: Siyaset

Erdoğan'ın birkaç gün önce tek parti dönemine ilişkin eleştirilerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı grup toplantısında 'cevap verdi.

Erdoğan'ın birkaç gün önce tek parti dönemine ilişkin eleştirilerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı grup toplantısında cevap verdi. Kılıçdaroğlu İsmet İnönü'ye haksızlık yapıldığını belirterek, "Ankara'nın en büyük camisi Kocatepe Camii'nin derneğinin kurucularından biri İsmet İnönü'dür.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında AKP'nin İnönü dönemine ilişkin yaptığı eleştirilere şu sözlerle karşılık verdi:

" Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı bir sevgi seli var.Bu bizi memnun ediyor,Atatürk ortak değerimizdir. Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?

1 Mart 1923 Atatürk TBMM’de şöyle der; ‘126 cami ve mescid, onlarca medrese ve okul yaptık, onardık’.

Cumhuriyet Halk Partisi cami kapattı diyenlere duyurulur. Siz tarih de mi bilmiyorsunuz?”

“Tarihimize yönelik haksız karalamalar; vicdansızlık ve ahlaksızlıktır. Yapılan saldırılar karşısında, bizim onlara tarihi hatırlatmak görevimizdir.”

“İsmet İnönü'ye de haksızlık ediliyor. Savaş meydanlarında ülkesi için canını ortaya koymuş bir komutandır. Ankara'nın en büyük camisi Kocatepe Camii'nin derneğinin kurucularından biri İsmet İnönü'dür.”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları