loading
close
SON DAKİKALAR

'CHP’yi suçlayan AKP’liler aynaya bakınca FETÖ’cüleri görürler'

'CHP’yi suçlayan AKP’liler aynaya bakınca FETÖ’cüleri görürler'
Tarih: 23.10.2016 - 13:29
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, FETÖ ve AKP mağdurlarının haklarını koruyup, mağduriyetlerin giderilmesi için mücadele eden CHP’yi ve CHP’lileri FETÖ’cü olarak itham eden AKP yöneticilerine sert yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, FETÖ ve AKP mağdurlarının haklarını koruyup, mağduriyetlerin giderilmesi için mücadele eden CHP’yi ve CHP’lileri FETÖ’cü olarak itham eden AKP yöneticilerine sert yanıt verdi. Barut, “CHP’yi FETÖ’cü olmakla suçlayan AKP’liler aynaya baktıkları takdirde FETÖ’cüleri görür. AKP, kendi içindeki FETÖ’cüleri temizlesin” dedi. AKP’nin “Başkanlık” adı altında baskıcı, denetim dışı bir rejimi yaşama geçirmeye çalıştığını kaydeden Barut, “Demokrasiyle, insan haklarıyla, özgürlüklerle uzaktan yakından bir ilgisi olmayan bu rejime izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP İmamoğlu ve Kozan İlçe Danışma Kurulu Toplantıları cumartesi günü art arda yapıldı. Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantıları saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. 

İMAMOĞLU’NDA HALKA AÇIK DANIŞMA KURULU

Naim Süleymanoğlu Parkı’nda halka açık olarak yapılan İmamoğlu Danışma Kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse, ilçe örgütünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İlçe örgütü olarak ilçenin köylerini ve mahallelerini adım adım gezdiklerini, yurttaşlarla buluşup sorunlarını dinlediklerini ve bu sorunlara il ve ilçe örgütüyle, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla çözüm üretmeye çalıştıklarını dile getiren Karaköse, “CHP olarak İmamoğlu’nda her geçen gün daha iyi bir noktaya geliyoruz, Bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını seçimlerde hep birlikte göreceğiz” dedi. 

“KOZAN’I CHP’NİN KALESİ YAPMAKTA KARARLIYIZ”

İlçe binası toplantı salonunda yapılan Kozan İlçe Danışma Kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu da ilçe örgütünün olası bir erken seçime karşı seçim çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. İlçe örgütünün üç aylık çalışmalarını anlatan Karaoğlu, Kozan’ın gidilmedik hiçbir yerini bırakmamak için canla başla çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Kozan’ın seçimlerde kilit role sahip bir ilçe olduğunun altını çizen Karaoğlu, “Kozan’ı yeniden CHP’nin kalesi yapmakta kararlıyız” diye konuştu. 

“AKP FETÖ’YLE MÜCADELE ADI ALTINDA MUHALİFLERİ TASFİYE EDİYOR”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeni bir sürece girdiğine dikkati çekerek, CHP’nin bu süreçteki önemine değindi. AKP iktidarının 14 yıldır birlikte yürüdüğü Gülen Cemaatinin darbe girişimi sonrası FETÖ’cüleri devlet kurumlarından temizlemek adı altında Atatürkçü, laik, Cumhuriyet yanlısı aydınları, gazetecileri, eğitimcileri ve diğer muhalifleri tasfiye etmeye başladığını söyledi. 

“CHP’Yİ SUÇLAYAN ÖNCE AYNAYA BAKSIN”

AKP’nin FETÖ’yle mücadelesinin bir cadı avına dönüştüğünün altını çizen Barut, “CHP her zaman olduğu gibi mağdurların, haksızlığa ve zulme uğrayanların yanında olmuştur. Gerek FETÖ’yle bir ilgisi olmadığı halde görevinden uzaklaştırılan ve ihraç edilen yurttaşlarımızın, gerekse muhalif kimliğe sahip oldukları için AKP mağduru olan diğer yurttaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızdan dolayı CHP’yi ve CHP’lileri FETÖ’cü olmakla suçlayan AKP yöneticileri aynaya baktıkları takdirde FETÖ’cüleri görecektir. CHP’ye attıkları bu çamur tutmaz. 14 yıldır FETÖ’ye kimlerin destek verdiğini, kimlerin FETÖ’nün kamu kurumlarında örgütlenmesine yardım ettiğini, kimlerin FETÖ için himmet topladığını tüm Türkiye biliyor” şeklinde konuştu. 

“SULTANLIK REJİMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Darbe girişimini fırsatçılığa çeviren AKP iktidarının, muhalefet partisi MHP’nin de desteğiyle Cumhuriyeti ortadan kaldırıp Ortadoğu ülkelerindeki sultanlık ve krallık rejiminin karşılığı olan başkanlığı yaşama geçirmek istediğini vurgulayan Barut, “Türkiye’nin yönetim şekli Cumhuriyettir. Başkanlık adı altında yaşama geçirilmek istenen ise baskıcı, denetim dışı bir tek adamlık rejimidir. Demokrasiyle, insan haklarıyla, özgürlüklerle uzaktan yakından bir ilgisi olmayan bu rejime izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Danışma kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda CHP ilçe örgütlerinin yaptığı ve yapması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini aktardılar.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları