loading
close
SON DAKİKALAR

Enerji işçileri kazandı

Enerji işçileri kazandı
Tarih: 05.11.2011 - 13:23
Kategori: Sendika

BEDAŞ bünyesindeki taşeron şirketlerde çalışan ve işlerine geri dönmek için 9 Ekim'den beri BEDAŞ Genel Müdürlüğü Önünde direnişlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi enerji işçileri bugün kazanıma ulaştı

BEDAŞ önünde direnişlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi 156 işçi direnişlerini kazanımla sonuçlandırdı. Enerji işçilerinin 9 Ekim’de BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde çadır kurarak başlattıkları direnişte işçiler 4 Kasım günü işlerine geri alındıklarına dair söz aldı. BEDAŞ tarafından, BEDAŞ bünyesindeki taşeron şirketin sözleşme süresinin dolması gerekçesiyle işten çıkarılan 156 işçi bayramdan sonra işbaşı yapacak. 

Enerji-Sen 4 Kasım günü BEDAŞ Genel Müdürüğü önünde bir basın açıklaması yaparak direniş çadırlarını kaldırdı. Yüzün üstünde enerji işçisinin katıldığı eyleme Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Örgütlenme Başkanı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü siyasi parti ve emek dostu katıldı. 

Eylemde konuşan Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, taşerona karşı mücadelenin öneminden bahsederken, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, mücadele eden işçilerin kazanıma ulaştığının altını çizdi. Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal ise taşeron sisteme karşı mücadele etmeden başarının olmadığını söyledi. 

Konuşmaların ardından basın açıklamasını direnişteki işçilerden Selami Öğretici okudu. Öğretici, direnerek kazanıma ulaştıklarını ve taşeron sistemi bitirene kadar mücadele etmek gerektiğini ifade etti. Öğretici’nin basın açıklamasının ardından çekilen halaylarla direniş çadırı söküldü. Çadırın sökülmesinin ardından yüzün üzerinde enerji işçisi, direnişleri süresince kendilerine destek olan esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Halkevleri’nin, Solaklı’daki jandarma saldırısını protesto ettiği basın açıklamasına katılan işçiler direnişleri süresince kendilerine yiyecek sağlayan Halkevleri’ne de teşekkür etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları