loading
close
SON DAKİKALAR

''GATA, Suriye'de yaralanan uzman çavuşa 'Yerimiz yok' dedi mi?''

''GATA, Suriye'de yaralanan uzman çavuşa 'Yerimiz yok' dedi mi?''
Tarih: 01.10.2016 - 16:52
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Fırat Kalkanı Operasyonu’nda IŞİD saldırısı sonrası ağır yaralanarak Türkiye’ye getirilen uzman çavuş Akif Güleç'in GATA'da tedavi talebine 'Yerimiz yok' yanıtı verildiği iddialarını Meclis'e taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Fırat Kalkanı Operasyonu’nda IŞİD saldırısı sonrası ağır yaralanarak Türkiye’ye getirilen ve bir süre sonra şehit olan uzman çavuş Akif Güleç'in GATA'da tedavi talebine 'Yerimiz yok' yanıtı verildiği iddialarını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu.

Murat Emir, verdiği soru önergesinde hükümetin, 15 Temmuz FETÖ darbe sürecinden yaralanarak TSK’nın en nitelikli kurumlarının içini boşaltmaya çalıştığını belirterek, 'Bu uygulamada en büyük darbeyi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) almıştır. 670 ve 671 sayılı KHK’lar ile AKP Hükümeti, GATA’yı, yapısını tümüyle değiştirilerek sivil hastane haline getirmiş, yaralı askere sivil muamelesi yapılmaya başlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

Fırat Kalkanı Operasyonu’nda 6 Eylül tarihinde IŞİD saldırısında 3 askerin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Emir, saldırıda vücudunda ileri derecede yanık oluşan Uzman Çavuşu Akif Güleç'in kaldırıldığı Gaziantep’teki devlet hastanesi tarafından GATA’ya yazı yazılarak, yaralı askerin GATA’daki yanık merkezine yatırılması istendiğinin ancak 'yer olmadığı' için başka hastaneye başvuru yapılması önerisinde bulunulduğunu vurguladı.Emir, "Bunun üzerine Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülen Akif Güleç burada şehit olmuştur" dedi.

Murat Emir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"1- Uzman Çavuş Akif Güleç, Gaziantep Devlet Hastanesi’ne ne zaman sevk edilmiştir? Gaziantep’ten Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ne zaman sevk edilmiştir? Gaziantep’te ve Adana’da sevk edildiği hastanelerde “yanık ünitesi” bulunmakta mıdır? Uzman Çavuşumuzun ölüm nedeni nedir?

2- Şehidimiz Uzman Çavuş Akif Güleç’e,yaralı durumdayken GATA’dan “yanık merkezimizde yer yoktur” şeklinde yanıt verildiği doğru mudur?

3- GATA’nın yapısı değiştirildikten sonra, bundan böyle yaralı askerlerimize bu ve benzeri askeri hastanelerimizde öncelik tanınmayacak mıdır? Devleti savunurken canlarını hiçe sayarak vermeye hazır yaralı askerlerimizin karşısına bürokratik engeller mi çıkarılmaktadır?

4- Eğer yukarıdaki iddia doğruysa, yaralı askerlerimize, “bu gibi hastanelerde öncelik tanınmaması” talimatını kim veya kimler vermiştir?

5- Bürokratik prosedürler yüzünden günlerce tam teşekküllü olmayan hastanelerde beklemek zorunda kalan yaralı askerlerimizden kaçı sevk beklerken hayatını kaybetmiştir?

6- Olağanüstü hal koşullarıyla ilgisi olmayan ve TSK’nın yapısını kökten değiştirme amacıyla hukuksuz düzenlemeler yapan Hükümetiniz; GATA’yı sivilleştirmek derken “yaralı askerlerimizi, bu hastanelerden öncelikli olarak faydalandırılmasından mahrum bırakmayı” mı hedeflemiştir?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları