loading
close
SON DAKİKALAR

'Gülen'in talimatları deşifre edildi' iddiası

'Gülen'in talimatları deşifre edildi' iddiası
Tarih: 13.01.2018 - 09:02
Kategori: Gündem

İzmir'de yapılan "FETÖ" operasyonlarında ele geçirilen belgelerde yer alan ‘ByLock’ yazışmalarının MİT tarafından deşifre edildiği iddia edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "FETÖ" soruşturmasında çeşitli adreslere operasyonlar yapıldı. Cemaat'in Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen S.K., ile 'Ege Bölgesi genel muhasebe sorumlusu' M.T. ve 'Ege Bölgesi eğitim danışmanı' İ.B.'nin de aralarında bulunduğu şüpheliler, gözaltına alındı.. FETÖ'deki çöküşü önlemeye çalışan şüphelilerin, İzmir'in farklı bölgelerindeki lüks semtlerde değeri milyonlarca dolar olan evleri, dolar üzerinden kiraladıkları ve lüks araçlar kullandıkları saptandı.

DHA'da yer alan habere göre, gözaltına alınan şüphelilerin telefonlarına el konulmasıyla Gülen Cemaati'ne ait önemli bilgiler ile gizli yazışmalar da ortaya çıkarıldı. İddiaya göre, S.K. ile diğer örgüt üyelerinin, yakalandıkları güne kadar da başta ‘ByLock’ olmak üzere gizli haberleşme programlarını kullandıkları belirlendi. Deşifre edilen bu yazışmalarda, üyelerin inat etmeden gizli haberleşme programı ‘ByLock'u kullanmalarını, Fethullah Gülen'in istediği bilgisi öne sürüldü.

S.K.'nin, örgüt üyeleriyle yaptığı ‘ByLock’ yazışmasında, üyelerden inat etmemelerini isteyip, şunları kaydettiği ifade edildi:

'TOPLANTILAR KAMERALI YURTTA OLMASIN'

Yazışmalarda, Cemaat üyelerinin aylık ve haftalık yapacakları toplantıların nasıl olmasını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazdığı ve mesajlaşmalarda, "Çok sayıda toplantı ihbarı geliyor. Toplantılar güvenlik girişli kamera kayıtlı yurtlarda asla olmamalı. Şimdiden ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz" denildiği ifade edildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları