loading
close
SON DAKİKALAR

'Hatay'ın çılgın projesi ne oldu?'

'Hatay'ın çılgın projesi ne oldu?'
Tarih: 28.05.2015 - 13:38
Kategori: Siyaset

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Hatay'ın Çılgın Projesi'ni meclisgündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Hatay'ın Çılgın Projesi'ni meclis gündemine taşıdı.

Şeker, 2012'de açıklanan ve şimdiye kadar tek bir çivi bile çakılmayan Hatay'ın Çılgın Projesi'nin şu sıralarda Gaziantep'te tüm sokaklar, yollar, kavşaklar bu projenin reklamlarıyla bezenmiş durumda olduğunu belirterek meclise soru önergesi sundu. 

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker'in Başbakan Davutoğlu'ndan yanıtlamasını istediği soru önergesi şu şekilde:

"Seçim meydanlarında çılgın projeler açıklamak, seçim bittikten sonra ise açıklanan bu projeleri rafa kaldırmak bir AKP klasiği haline gelmiştir. Bunlardan biri de Hatay’ın çılgın projesi olarak adlandırılan Amanoslarda tünel açma projesidir. Amanos Dağları’na açılacak bu tünel ile Gaziantep İskenderun arası 221 kilometreden 136 kilometreye, Kahramanmaraş İskenderun arası 186 kilometreden 151 kilometreye, Kilis İskenderun arası 153 kilometreden 113 kilometreye inecekti. Kasım 2012’de açıklanan ve iktidar tarafından 2014 yerel seçimlerinin malzemesi yapılan bu proje için 2013’de ihalesinin yapıldığına, 2014’de de ilk kazmanın vurulacağına ilişkin açıklamalarda bulunulmuştu.
Ancak 2012 yılından bugüne kadar söz konusu proje ile ilgili yapılan ne bir ihale vardır ne de bu proje yatırım programlarında yer almaktadır. Hâl böyle iken genel seçimlere az bir zaman kala, AKP Amanos Tüneli projesini tekrar tozlu raflardan indirmiş ve Gaziantep’in çeşitli noktalarına astığı afiş/pankartlarla Amanos Dağları delinmiş ve tünel açılmış gibi göstermektedir. Etik açıdan doğru olmayan bu durum apaçık halkı kandırmaktır.

Konuya ilişkin olarak;

1. Kamuoyuna açıklandığı günden bu yana Hatay’ın çılgın projesi olarak adlandırılan, Amanos Dağlarına tünel açmak için herhangi bir çalışma var mıdır?

2. Amanos Tüneli projesi yatırım programına alınmış mıdır? Alındı ise hangi yıl alınmıştır?

3. Söz konusu proje ile ilgili şimdiye kadar açılmış herhangi bir ihale var mıdır? Var ise ne zaman yapılmıştır, sonucu ne olmuştur?

4. Projenin başlama-bitiş yılı, toplam maliyeti, kredi-özkaynak tutarı, bugüne kadar yıllar itibariyle yapılan harcama miktarı nedir?

5. 2012 yılından bugüne kadar yatırım programlarına alınmamış, herhangi bir ihalesi yapılmamış, çivi bile çakılmamış bir proje için genel seçimler öncesi afiş/pankart hazırlatıp reklam yapmayı ve halkı kandırmayı etik buluyor musunuz? "

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları