loading
close
SON DAKİKALAR

'Herkes ayağını denk alsın'

'Herkes ayağını denk alsın'
Tarih: 27.07.2015 - 19:34
Kategori: Siyaset

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir TV kanalında canlı yayında soruları yanıtlıyor.

İşte Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

DEAŞ, PKK ve DHKP-C ayrı birer Terör örgütü gibi görünüyor. Ama baktığınız zaman her üçü de toplumun belli kesimlerini teröre sevkederek, istismar etmeye çalışıyor. Görünüşte hedefleri ayrı gibi görünüyor. Ama 7 Haziran sonrasında hepsinin hedefi Türkiye'yi kaosa sürüklemek. Bu tabloyu gördüğümüzde biz gereğini yapmazsak sonraki nesillere hesap veremeyiz. Biz de ne yaptık? Bu üç örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Bu üç terör örgütü eş zamanlı olarak durdurulmazsa, birine yaptığınız şey diğerleri tarafından istismar edilir. Birini vurup diğerini vurmazsanız, bunlara prim verirsiniz.

Son eylemleri neticesinde DEAŞ'a yönelik caydırıcı gücümüzü göstermemiz ve onları cezalandırmamız bizim görevimizdi. DEAŞ bu eylemleri yaparken PKK da bu kaostan kendine prim çıkarmaya çalıştı. Adıyaman'da bir polisimizi şehit ettiler. Ceylanpınar özellikle önemli. Ne olursa olsun o iki polisimiz oradaki halkın güvenliği için canını ortaya koyuyordu. Bana ilk haber geldiğinde iyice tetkik ettirilmesini istedim. Önce PKK kaynaklı web sayfaları olayı sahiplendi. Ardından MİT Müsteşarımız bana PKK yöneticilerinin konuyla ilgili irtibatlarını sundu. Ve ondan sonra bu eylemin PKK'da alınan kararla yapıldığına emin olduk.

Bizim yaptığımız operasyonlar halkın, demokrasinin sesidir. Sesimizi çıkardık. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı. Eğer birileri Türkiye'nin bir kaosa gireceğini hesaplıyorsa, hiç heveslenmesinler. Telefonla yaptığımız bilgilendirmelerdeki tavırları için iki muhalefet liderine de teşekkür ediyorum. HDP neden 4'lü deklarasyonu istemedi. Onlar PKK'dan korkarlar. PKK'nın onayı olmadan bir şey yapamazlar.

Ne kadar zarar verdik biliyoruz. Sürpriz, şok ve çok etkin bir operasyon yaptık. Mükemmel operasyonlar yapıldı. Bu bir hafta çok önemliydi. Çarşamba günkü Türkiye'nin psikolojisiyle bugünkü Türkiye'nin psikolojisi çok farklı. Devlet yek vücut olmuştur.

Bize haber geliyor, Adana'da sakallı diye DEAŞ'lı olduğu gerekçesiyle insan öldürüyorlar. Onu cezalandırma yetkisi onlarda değil, devlette. Bu ancak adalet tarafından sağlanır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları