loading
close
SON DAKİKALAR

'IŞİD kafa kesiyordu, internet yasaktı'

'IŞİD kafa kesiyordu, internet yasaktı'
Tarih: 31.08.2016 - 16:58
Kategori: Gündem

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın, 8'inci gününde gazeteciler Cerablus'a girdi. Cerabluslular IŞİD'lilerin araçlarına binerek hızla kenti terk ettiğini, sürekli kafa kestiklerini söyledi.

Türk gazeteciler TSK'nın desteği ile ÖSO'nun IŞİD'den aldığı Cerablus'a girdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerabluslular, IŞİD varken hayatlarının çok zor olduğunu söyledi. Bir Cerabluslu, "Her türlü şeyi yasakladılar. Bu yasaklara uymayanları cezalandırıyorlardı.

Kafa kesiyorlardı, internet yasaktı!

Sürekli kafa keserek idam ediyorlardı. Bazen de (uzun bir bayrak direğinin olduğu binayı göstererek) buradan aşağı atıyorlardı" dedi. Ahmed adındaki genç, IŞİD'in önce internet kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, örgütün daha sonra telefon, televizyon ve uydu anteni gibi cihazların da kullanılmasının yasaklandığını kaydetti.

TSK destekli operasyonun başlamasından hemen sonra IŞİD'lilerin araçlarına binerek hızla kenti terk ettiğini söyleyen Cerabluslular, şu anki durumdan oldukça memnun olduklarını vurguladılar.

Beşir Ebu Udey isimli vatandaş ise, IŞİD'in Cerablus'tan çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, örgütün ilçede kaldığızaman içinde kendilerine acılar tattırdığını söyledi.

Örgütün erkek ve kadınlara belirli elbiseleri giymelerinin zorunlu kılındığını belirten Ebu Udey, örgüt tarafından kadınların yüzlerinin tamamının örtülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyd, örgütün söz konusu dayatmalarını uygulamayanlar için "eğitime" alındığını, ayni uygulamanın ikinci kez yapılmaması karşılığında ise bir aylık hapis cezasının verildiğine dikkati çekti.
Ahmed adındaki genç, terör örgütü IŞİD'in ilk başta İnternet kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, örgütün daha sonra telefon, televizyon ve uydu anteni gibi cihazların da kullanılmasının yasaklandığını kaydetti.

MAYIN TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

ÖSO militanları bir yandan ilerleyişini sürdürmeye çalışırken, diğer yandan Cerablus ilçe merkezi ve Türkiye sınırına yakın noktalarda IŞİD militanlarınca daha önce döşenmiş olan mayın ve patlayıcıları kontrollü şekilde imha ediyor. Patlamalar ve ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da duyuluyor. 

Cerablus'taki IŞİD top ve mermi kovanları CNN Türk tarafından görüntülendi. IŞİD'e ait olduğu belirtilen kovanlarda çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Normal şartlar altında bulunması gereken top mermisi ve kovanların nereden geldiği ve nerede üretildiğine ilişkin notun IŞİD'e ait top ve mermi kovanlarda bulunmadığı görüldü.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları