loading
close
SON DAKİKALAR

'Kıbrıs'ı sahipleniyoruz

'Kıbrıs'ı sahipleniyoruz
Tarih: 05.01.2017 - 00:00
Kategori:

42 yıldır sürmekte olan Kıbrıs görüşmelerinde sona yaklaşıldığı bu aşamada, dün Atatürk Florya Köşkü’nde Kıbrıs’la ilgili bir toplantı yapıldı.

42 yıldır sürmekte olan Kıbrıs görüşmelerinde sona yaklaşıldığı bu aşamada, dün Atatürk Florya Köşkü’nde Kıbrıs’la ilgili bir toplantı yapıldı.
‘Kıbrıs’ı Sahipleniyoruz’ başlıklı toplantı masasında Atatürk’ün şu sözü yer alıyordu: “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs’a dikkat ediniz, bu ada bizim için çok önemlidir.”

Sanayici Şaban Gülbahar’ın önderliğindeki yuvarlak masa toplantısına 21 Sivil Toplum Örgütü’nün başkanı ve temsilcileri katıldı. Vakıf ve STK’ların, Kıbrıs görüşmeleri için bir ortak görüş deklarasyonu yayınlayacakları belirtiliyor.

Bilindiği gibi Türk ve Yunan temsilcileri arasında Kıbrıs görüşmeleri 9-11 Ocak tarihlerinde Cenevre’de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cenevre’deki görüşmelere, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan başka Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de katılmasını istediği öğrenildi.

Görüşmeler sırasında, “BM Güvenlik Konseyi’nin 4 Mart 1964 tarihli kararı ile Kıbrıs’ı ele geçiren Rumların adanın meşru yöneticisi; uluslararası hukuka göre self determinasyon hakkını kullanan Kıbrıslı Türklerinin gayrimeşru tebası sayılamaz” görüşüne karşı çıkılarak “Kıbrıs Türklerinin, Cenevre’de yapılacak ‘Beşli Konferans’ta da eşit ortak statü ile yer almasının önkoşul olması gerektiği” belirtiliyor.

Yapılacak açıklamada şu hususların da dikkate alınması isteniyor:

TÜRKLERİN VAKIF MALLARI
1 Temmuz 1878 tarihinde Kıbrıs adasının Büyük Britanya İmparatorluğu’na kiralanmasından sonra sistematik bir şekilde tapu kayıtlarında sahtecilik yapılarak el değiştiren Osmanlı Türk Vakıf malları gerçek sahipleri olan Türklere iade edilmelidir. Vakıf hukuku gereği adadaki Türk vakıf malları yüzölçümü adanın % 30.2’lik kısmı kadardır.

Dört özgürlüğün (yerleşim, dolaşım, çalışma, mülk edinme) uygulamaya konması, ‘oluşturulacak Türk devletinin Rumlar tarafından sivil istilaya uğramasına yol açacağından kabul edilemez.”

KİMLER KATILDI: FLORYA Atatürk Köşkü’ndeki toplantıya katılan derneklerden bazıları şöyle: Avrasya Bir Vakfı, Aydınlar Ocağı, Anadolu Aydınlar Ocağı, Türk Ocakları Vakfı, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı, Türk Edebiyat Vakfı, Ahmet Yesevi Vakfı, Türk Mukavemet Teşkilatı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği.

ÇİN NEREYE, BİZ NEREYE...
AYNI dünyadayız.

Orada yapılan yeni köprü ile 4 saatlik yol, 1 saate inmiş: Maliyeti 140 milyon dolar.

Bizde yapılan Yavuz Selim Köprüsü ise yolu 80 km uzatmış, zamanı da en az 1 saat!

Geçiş ücreti de dünyada emsalsiz!

Maliyeti de 8.500.000 TL. Bugünkü kurla: 2 milyar 377 milyon dolar.

Keşke bizim köprüyü de Çinliler yapsa idi!

Herhalde 200 milyon doları geçmezdi maliyeti.

Emsalsiz geçiş ücreti ve aradaki fark ile kaç fabrika yapılırdı...

Hem üretim hem istihdama ve ihracattan başka gelir kaynağı olmayan ülkemize devasa katkısı olurdu!

Motorin fiyatları ile yarışıyor karayolu geçiş ücretlerimiz.

Taşımacılığın canının çıkmak üzere olduğu bilinmelidir. / Fehmi BAYRAKTAR İnşaat Mühendisi

EMEKLİ MAAŞLARI NEDEN DÜŞÜK
ÇALIŞMA yaşamı uzmanı Şükrü Karaman, “9 milyon işçi ve Bağ-Kur emeklisinin aylıklarına ocaktan itibaren yapılacak zam öngörülenden yüksek olsa da yüzleri yine güldürmedi” dedi. Mağduriyetin gerekçesi olarak da “Her zam sonrası emekliler arasındaki ücret farkını artıran uygulamanın durdurulabilmesinin tek yolu, çözümü 2000 sonrası işçi emeklileri için de intibak yasasının bir an önce çıkarılmasıdır. Emekli yeni yılda hükümetten bu yasanın hayata geçirilmesini bekliyor” görüşünü ileri sürdü.

MESAJ PANOSU
BENİM bildiğim muhalefet partileri, seçimleri kazanıp kendileri ülkeyi yönetmeye talip olurlar, yoksa İktidar partisini desteklemek için değil. / Yılmaz EROLGAÇ

14 yıl önce OHAL’i kaldırmakla övünüp iktidara gelen AK Parti’nin şimdi OHAL’i uzatarak iktidarda kalma çabası büyük hayal kırıklığıdır. / Tuna BEKLEVİÇ

ELEKTRİK kesintileri yalnızca hava şartlarının kötülüğü ile açıklanamaz. Kesintilerin temel nedeni enerjide dışa bağımlılık, kaynak kullanımı ve yönetimindeki plansızlık ile enerji yönetimindeki hatalardır. / Ali Ekber ÇAKAR

BİLİYOR MUSUNUZ?
‘BİR Şey Yapmalı’ ve ‘PERSİAD’ın ortak etkinliğinde, Hasan Akdemir’in (başkan) Ömer Faruk Eminağaoğlu, Osman Korkut Kanadoğlu, Ali Mutlu Köylüoğlu ve Ali Şeker’in konuşmacı oldukları ‘Anayasa Tartışmaları-Taktik ve Stratejik Değerlendirmeler’ konulu panelin yarın 17.00’de PERPA Ticaret Merkezi, B-Blok, 13. Kat, Toplantı Salonu’nda yapılacağını...

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan’a “Türkiye genelinde 100 bine yakın korunmaya muhtaç çocuğun, dernek adı altında faaliyet gösteren ancak bu alanda yetkisi olmayan ‘taşeron elemanlara’ emanet edildiği iddiası doğru mudur?” diye sorduğunu...

CHP İstanbul milletvekili Didem Engin’in AKP’nin ekonomik politikalarını eleştirerek “Dün (önceki gün) TL gelişmekte olan ülkeler içinde en çok değer kaybeden para birimi oldu. Aralıktaki ekonomik güven endeksi bir önceki aya göre % 18.5 azaldı. 3. çeyrekteki küçülme, OHAL’in uzatılması, terör saldırıları ve öteki yanlış politikaların ülkemiz üzerindeki kara bulutların yoğunlaşmasına neden oluyor. Ve ekonomi tepetaklak gidiyor” diye konuştuğunu...

OKUYUNUZ: 'MİLLİ TATİL' ÖNERİSİ
ALKOÇLAR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, tur operatörleri ve uçak şirketlerine verilen teşviklere paralel olarak otelcilere de ‘milli seferberlik’ çerçevesinde teşvik paketinin gündeme getirilmesi gerektiğini düşündüğünü belirterek, “Bunun adı ‘Milli Tatil’ olmalıdır. Ancak bu şekilde uzun yıllar büyük emeklerle bugünlere getirilen ‘otelcilik sektörü’nün ayakta kalması sağlanabilir. Önerilerimiz, tespitlerimiz ve kısmen serzenişlerimiz hiçbir şekilde siyasi ve taraflı olmayıp sadece sektörde binlerce kişiye istihdam sağlayan bir meslektaşınızın yalın düşünceleridir” dedi.


Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları