loading
close
SON DAKİKALAR

'Kim PKK’ya destek veriyorsa biz onu PKK’nın bir unsuru olarak görürüz'

'Kim PKK’ya destek veriyorsa biz onu PKK’nın bir unsuru olarak görürüz'
Tarih: 11.02.2016 - 16:44
Kategori: Gündem

ABD’nin PYD konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 'Kim PKK’ya destek veriyorsa biz onu PKK’nın bir unsuru olarak görürüz.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkolojisi Bölümü’nde tedavi gören ve ’lenfoma’ teşhisi konulan 7 yaşındaki Barış Akyürek’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD’nin PYD konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kim PKK’ya destek veriyorsa biz onu PKK’nın bir unsuru olarak görürüz. İster meşru, gayri meşru bir organ olsun. Benim merak ettiğim şu ’ey Amerika diye bağıran sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa ’Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD’nin liderini Ankara’ya davet ettin kırmızı halı serdin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Terör örgütü ise, senin onun tutuklaman, göz altına alman yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu?’ AKP’nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız" dedi.

"CHP ÜLKEYİ YÖNETMİYOR SİZ YÖNETİYORSUNUZ. NEDEN, HANGİ GEREKÇE İLE BİZİ SUÇLUYORSUNUZ?"

Kılıçdaroğlu, "CHP ülkeyi yönetmiyor siz yönetiyorsunuz. Neden, hangi gerekçe ile bizi suçluyorsunuz? Bugün 2 gazetemize daha saldırı yapıldı. Emin olun üzgünüm. Neden 2 gazeteye daha saldırı yapılsın? Bir an önce faillerinin bulunmasını yargıya teslim edilmesini istiyoruz şimdi ben bunu istiyorum diye yarın diyecekler ki bu gazetelere saldırının sorumlusu da CHP’dir. Ya insaf, insaf insanda biraz ahlak, dürüstlük olur" diye konuştu.

"ERDOĞAN’IN AĞZINA ATATÜRK YAKIŞMIYOR"

Kılıçdaroğlu, "Atatürk fotoğrafına gelince Erdoğan’ın ağzına Atatürk yakışmıyor. Hiç yakışmıyor. Hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Neyin ne olduğunu merak ediyorsan gelir beni ziyaret edersin sana bütün ayrıntıları anlatırım. Onun konuşmaya hiç hakkı da yoktur yetkisi de yoktur" dedi.

"ŞİMDİ SURİYELİLERİ ’OTOBÜSLERE BİNDİRİP GÖNDERECEĞİZ’ DİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bizi suçluyorlardı. 'CHP Suriyelileri istemiyor' diye. ’Suriye’de barışı huzuru sağladıktan sonra onları kendi ülkelerine göndereceğiz’ dedik. Şimdi ne diyorlar; ’Otobüslere bindirip göndereceğiz’ diyorlar. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar. 180 derece insan döner mi? Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir algı olabilir mi? Bu ülkeye acıyorum. Ülkenin iyi yönetilmediğini söylüyorum" diye konuştu.

"BİZ KORKMUYORUZ. SORUŞTURMA AÇMAZSANIZ NAMERTSİNİZ DİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Bize kızmalarının nedeni kendi başarısızlıklarını dile getirdiğimiz için CHP niye konuşuyor diye. sade vatandaş dile getirdiği zaman hapise atıyorlar. Biz dile getirince savcılara talimat veriyorlar. Soruşturma açıyorlar. Biz korkmuyoruz. Soruşturma açmazsanız namertsiniz diyoruz. Bu ülkenin vatandaşlarının çıkarı için doğruları her zaman söyleriz. TBMM’ye gelip tarafsızlığı üzerine yemin eden o ben değilim. Tarafsızlığı üzerine namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Ana muhalefet partisini eleştirdiği zaman tarafsızlığını kaybediyorsun. O zaman ben sana, diktatör bozuntusu namus ve şeref senin için ne anlama geliyor?" diye sordu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları