loading
close
SON DAKİKALAR

'Laiklik bildirisi' de adliyeye götürülüyor

'Laiklik bildirisi' de adliyeye götürülüyor
Tarih: 26.09.2016 - 11:59
Kategori: Gündem

İstanbul Kadıköy'de iki gün önce ‘Laikliği kazanacağız’ bildirisi dağıtırken polisin sert saldırısı sonucu gözaltına alınan HAZİRAN üyeleri, adliyeye götürülmek üzere sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Kadıköy'de iki gün önce ‘Laikliği kazanacağız’ bildirisi dağıtırken polisin sert saldırısı sonucu gözaltına alınan HAZİRAN üyeleri, adliyeye götürülmek üzere sağlık kontrolünden geçirildi. HAZİRAN üyelerinin öğleden sonra adliyedeki işlemlerine başlanması bekleniyor.

Yurttaşlar, yurdun her yanında haykırdı: #LaikliğiKazanacağız Yurttaşlar, yurdun her yanında haykırdı: #LaikliğiKazanacağız

İstanbul Kadıköy ve Sultangazi’de Birleşik Haziran Hareketi’nin (HAZİRAN) ‘laikliği kazanacağız’ başlıklı bildirisini dağıtan 20 kişi polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı. Sultangazi'de gözaltına alınan 5 kişi bırakılmış, Kadıköy'de gözaltına alınan 15 kişi ise Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek haklarında 2 gün gözaltı süresi çıkarılmıştı.

Gözaltıların ardından İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bir çok şehirde bildiri dağıtımı ve basın açıklaması yapıldı. Binlerce yurttaş, yurdun her yanında bildiri dağıttı.

BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları