loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce: Bu dip dalgasını, milletin şahlanışını kimse durduramaz

Muharrem İnce: Bu dip dalgasını, milletin şahlanışını kimse durduramaz
Tarih: 13.06.2018 - 14:45
Kategori: Siyaset

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ordu'da halka seslendi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu dip dalgasını, milletin şahlanışını kimse durduramaz.

Bayramda baba evine gideyim, dinleneyim dedim. Yalova'da her yer kesilmiş Erdoğan geliyor diye. Milletinden korkan cumhurbaşkanı olmaz. 

Dünya değişim içinde. 5 sene sonra herkesin gen haritası çıkarılacak. Kadınların elektronik çocukları robotlar olacak. Muharrem İnce Ordu'da miting yapıyor, 5 sene sonra yeniden aday olduğunda bu görüntüyü alacaklar, İstanbul'da Muharrem İnce'yi 3 boyutlu izleyebileceksiniz. Ayda, Mars'ta maden arayacaklar. Onun için diyorum ki kuantum, nano teknoloji, gelecek diyorum. Ben gelecek diyorum, arkadaş kıraathane diyor. 3 projesi var, park, stat yapacak, kıraathane açacakmış. Gençler siz işsizsiniz, işsiz kalmaya devam edeceksiniz, diyor. Gündüz keki yedi, akşam yemek nerede? Dün kekin yanına çorba da ilave etti. Kaç kere geldi, bir kez fındık dedi mi, bu kez diyecek. Cumhurbaşkanı olduğumda fındık 15 lira olacak.

Dünyadaki fındığın yüzde 75'ini üret ama dünyada başkaları söz sahibi olsun. İnce hastalık nedeniyle bu sefer fındık diyecektir. Size şunun sözünü veriyorum, hiç yalan söylemeyeceğim. Erdoğan gibi yapmayacağım. 'Diyarbakır mitinginde kimsenin delinde Türk bayrağı yoktu' diyor. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz, sen nasıl bir yalancısın. 

MİT Muharrem'i izleme teşkilatı mı? Bu ülkenin istihbaratı Muharrem İnce'nin mitinglerini takip edeceğine bomba patlatanları takip etsin. 

Senin yaverlerin bile FETÖ'cü çıktı, istihbarattan bahsediyor. Darbeyi eniştesinden öğrenen insan bana istihbarattan bahsedemez. 'Birinci çıkamazsan siyaseti bırakacak mısın, Bay Kemal de rahatlasın' diyor. Kemal Kılıçdaroğlu rahat, rahatsız olan, gidici olan sensin. Karşıma çık, tartışalım, siyaseti bırakırım. 

Üretim ekonomisi diyorum, fındığı marka yapacağım, diyorum. Fabrika açacağım diyorum sen kıraathane açacağım, diyorsun. 

BM'nin bir açıklaması var. 2,5 milyon Suriyeli daha Türkiye'ye gelebilir diyor. Bu seçimi Erdoğan bir daha kazanırsa yandık, dolar 8-10 lira olur. Dünyada saygınlığımız yerle bir olur. Türkiye'nin bu zor durumdan çıkması için yorgun birine değil taze kana ihtiyaç var.

Faizle kavga etti faiz yükseldi, dolarla kavga etti dolar yükseldi, İnce'yle kavga etti İnce yükseldi.

Ankara'daki saray yetmiyor, İstanbul'daki 5 saray. Yetmiyor, Marmaris'te yazlık saray yaptırıyor. O sarayı engelli kardeşlerime vereceğim. 

300 araç, 3 bin korumayla gezmeyeceğim. Kamu İhale Kanunu 180 kez değiştirdiler. Çalmak için yaptılar bunu.

Dünyada kavga etmediği insan yok. Rusya ile kavga etti, Rus turistler gelmedi, Almanya ile kavga etti barışmak için yenilenebilir enerji ihale verdi, Amerika ile kavga etti, gerekmediği halde 11 milyar dolarlık uçak aldı. Her efelenmenin ekonomik bedeli var. Bunu siz ödüyorsunuz. Bana İsrail politikan ne açıkla, diyor. 

Önce BOP'un eşbaşkanıyım, diyor. Sonra bunu söyleyen alçaktır, diyor. Kendisi söyledi. Mavi Marmara'da hayatını kaybedenler var, 'bana mı sordunuz giderken, dedi.

İsrail'le gizli anlaşma imzaladın mı, yalan söyleme imzaladın, İsrail'den tohum almaya devam ediyor musun, ediyorsun. Petrol taşımacılığı yapıyor musun, yapıyorsun. Okullara İsrail mallarını boykot etmeyin, yazısı gönderdin mi?

Cumhurbaşkanı olduk, 48 saat içinde  OHAL'i kaldıracağız. Bu seçmi kadınlar ve gençlerle birlikte alacağız. Öncelikli olarak kadınların ve gençlerin sorunlarıyla ilgileneceğiz.

Sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım, iyi eğitim alacaklar. Türkiye'de hiçbir sınavdan ücret alınmayacak.

Türkiye yoksullaşıyor. Bir hırsızlık var, bir de kaynak var, kullanılamıyor. 

1980'de Güney Kore ve Türkiye aynı düzeydeydi, ikisinin milli geliri kişi başına 2 bin dolardı. Bugün Güney Kore'nin 30 bin dolar, Türkiye'nin 7 bin dolar. Güney Kore 1996'da iflas etti. Güney Kore 5 şirketi çağırdı, birbirinizle rekabet etmeyeceksiniz, alın size ar-ge, sermaye dedi. Güney Kore bunu iyi yetişmiş gençleriyle yaptı. Her yıl 10 bin genci yurt dışına eğitime göndereceğiz.

Erdoğan her akşam TV'de, açıyorsun kanlları bağırıp çağıran bir adam var. Ben öyle sık çıkmayacağım. Çıktığımda Ordu'nun gençleri gelsin tartışalım, diyeceğim. 

Benim en büyük projem huzur, barış, mutluluk. Projemiz 3B. Barışacağız. Kadın-erkek, Türk-Kürt yok, Alevi-Sünni yok. Büyüyeceğiz, üretime yatırım yapacağız. Sonra eşit bölüşeceğiz.

En düşük emekli maaşı 840 lira en yüksek emekli maaşı 6500 lira. Arada 9 kat fark var, olmaz. Türkiye huzurlu insanların ülkesi olacak, bunu başaracağız hep birlikte. 

Her şeyi böldü. Milleti, sendikaları, üniversiteleri, şehitleri, gönülleri böldü. Hekimler diyor ki 'Bizde tükenmişlik sendromu var' diyor. Doktor arkadaşlarım başınızı dik tutun. Öğretmen arkadaşım çocuklarla daha güzel ilgileneceksin, esnaf arkadaşım senin borçlarını yeniden yapılandıracağız. 

Cumhuriyetin Karadeniz bölgesine bir borcu var. Samsun-Sarp demiryolu. Cumhurbaşkanı seçildiğimde cumhuriyetin borcunu Karadeniz'e ödeyeceğim, söz. 

Ben meydanlarda bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır, diyorum Erdoğan ne diyor? Bir buzdolabı bir evi kurtarır, bir ev bir keki kurtarır, bir kek bir kıraathaneyi kurtarır, bir kıraathane seçimde beni kurtarır, diyor."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları