loading
close
SON DAKİKALAR

'O İğde Ağacına Ne Oldu?'

'O İğde Ağacına Ne Oldu?'
Tarih: 03.10.2015 - 16:28
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk Orman Çiftliği'nin ders kitaplarından çıkartılması hakkında soru önergesi sundu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk Orman Çiftliği'nin ders kitaplarından çıkartılması hakkında soru önergesi sundu.

Önergede “AKP iktidarlarının Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmaya yönelik uygulamalardan biride ders kitaplarından Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili bölümlerin çıkartılmasıdır. Toplum vicdanını kanatan ve büyük tepki gören bu politikalar giderek derinleşmektedir.

Bu konu ile ilgili son gelişme ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim Türkçe kitaplarında yer alan, Atatürk’ün ağaç sevgisini ve Atatürk Orman Çiftliği’nin önemini anlatılan “O İğde Ağacına Ne Oldu?” başlıklı bölümün kitaplardan çıkartılmasıdır.Yeni Türkçe kitaplarında “İğde Ağacı” yerine, Atatürk Orman Çiftliği’nin adının geçmediği “Yürüyen Köşk” isimli bölüm konulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim Okullarının “Türkçe” kitabında yer alan, “O İğde Ağacına Ne Oldu” başlıklı bölümde, Atatürk’ün, Atatürk Orman Çiftliği’nin ağaçlandırılması için neler yaptığı, kesilen bir iğde ağacı için bile nasıl mücadele verdiği örnek olarak öğrencilere anlatılmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk Orman Çiftliği’nde kesilen bir ağacı görünce “Yaşlı da olsa, cılızda olsa hiç bir ağaca kıyılmayacak her ağaca bakılacak” demişti. Cumhuriyeti kuranlar Ankara’ya, Anadolu bozkırına, Atatürk Orman Çiftliği gibi tüm dünyaya örnek olan bir eser yarattılar.Bu gün ülkeyi yönetenler, Atatürk Orman Çiftliği üzerinde binlerce değişik türde ağacı keserek kendilerine devasa saraylar inşa etmektedirler. Yarattıkları manzaradan öyle rahatsız olmuş olmalılar ki ders kitaplarından dahi Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili bölümleri çıkartmaktadırlar.

Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalar hala devam ederken, ilköğretim kitaplarındanAtatürk Orman Çiftliği ile ilgili bölümün kaldırılması dikkat çekicidir.” diyen Nazlıaka, şu soruların yanıtını istedi:


1- Kaçak Saray ve Ankapark çalışmaları sırasında Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde kaç ağaç kesilmiştir? Bu ağaçların yaşları ve türleri nedir?

2- Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim Türkçe kitaplarında yer alan ve Atatürk’ün ağaç sevgisini ve Atatürk Orman Çiftliği’nin öneminin anlatıldığı bölüm neden çıkartılmıştır? Bu neyin korkusudur?

3- Bu bölümün ders kitaplarından çıkartılması için hangi kurullardan, hangi tarihte karar alınmıştır? Bu kararın gerekçesi nedir?

Vişne Haber Ajansı - Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları