loading
close
SON DAKİKALAR

'PKK'dan IŞİD'e İstanbul'da silahlı baskın' iddiası

'PKK'dan IŞİD'e İstanbul'da silahlı baskın' iddiası
Tarih: 01.09.2014 - 15:33
Kategori: Gündem

PKK'nın gençlik örgütü YDG-H'nin, Başakşehir'in Şahintepe mahallesindeki bir eve, "IŞİD üyelerinin örgütlendiği" gerekçesiyle silahlı eylem düzenlediğini öne sürdü.

PKK ’nın gençlik kolu olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Fırat Haber Ajansı’na, İstanbul ’un Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe’de bir eve, “IŞİD üyelerinin hücre evi olarak kullandığı” gerekçesiyle silahlı baskın düzenlendiğini açıkladı. Ajansa konuşan YDG-H üyeleri, evi merkez olarak kullanan IŞİD üyelerinin, örgütledikleri gençleri IŞİD’e katılmak üzere gönderdiklerinin tespit edildiğini söyledi. Ajansta yer alan haberde, IŞİD’li olduğu öne sürülen kişilerin evden araçla ayrıldıkları sırada silahlı eylem düzenlendiği bilgisine yer verildi. Açıklamada, “Hücre evinden ayrılan araçta 5-6 çete üyesi vardı. Birimlerimiz tarafından yapılan nokta eylemi ile 2-3 çete üyesine kurşun isabet etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Bu arada YDH-G adına kullanılan sosyal medya hesaplarından da eylemle ilgili açıklamalar yapıldı. 30 Ağustos’ta YDG-H’ye ait twitter hesabından yapılan eylem duyurulurken, dün aynı hesaptan atılan mesajlarda bir kişinin öldüğü iki kişinin de yaralandığı öne sürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları