loading
close
SON DAKİKALAR

'Rejimi ve parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız'

'Rejimi ve parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız'
Tarih: 26.07.2016 - 16:52
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada; İstanbul Taksim’de yapılan mitingle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada; İstanbul Taksim’de yapılan mitingle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mitinge; partili ve partisiz her kesimden insan katıldı

CHP’nin çağrısıyla, geçen Pazar günü İstanbul Taksim’de miting düzenlendiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Gaytancıoğlu, “Mitingde, hiçbir siyasi partinin bayrağı yoktu. Sadece Türk bayrağı ve Atatürk resimleri vardı. Mitinge; partili ve partisiz her kesimden insan katıldı. Mitinge katılım çok yoğun oldu. Ayrıca mitingde, Taksim manifestosu yayımladı. Daha çok demokrasi, parlamenter sistem, hak ve özgürlükler, insanların daha özgürce yaşaması, darbelerin olmamasını içeren bir manifesto yayımlandı. Temmuz ayının ortasında, yüz binleri aşan bir katılımı sağlanmak zordur ancak, halkımız ciddi bir katılım sağlayarak, cumhuriyete ve demokrasi sahip çıktı.” dedi.

Darbelerde en büyük acıyı bizler yaşadık

Okan Gaytancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Devlet içerisine yerleşmiş bazı unsurlar, darbe planlayarak, devleti ele geçirmek istedi. Ancak, bunda başarılı olamadılar. Bu konuda, CHP’nin tutumu son derece önemlidir. CHP burada, yıllarca sivil darbeye karşıya mücadele etti. AKP’yle başkanlık konusunda, sürekli tartıştık ve parlamenter sistemi savunduk. Biz, darbe girişimine karşı mücadele ettik ve cumhuriyetin devamına destek verdik. Darbelerde en büyük acıyı bizler yaşadık ve CHP darbelerden çok çekmiştir. Bundan ötürü de, sivil ve askeri darbeye karşıyız. Biz, parlamenter sistemden yanayız. Demokrasinin her alanda etkin olması lazım. Biz, İstanbul’da olduğu gibi İzmir ve Ankara’da da, benzer mitingler yapmayı planlıyoruz.”

Rejimi ve parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız

CHP olarak, OHAL’e hayır yönünde oy verdiklerini belirten Gaytancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Meclis olarak, yaşanan olumsuzlukların üstesinden geliriz. Mecliste belli bir konsorsiyum sağlandı. Meclis daha aktif çalıştırılarak, yapılacak işlemler hakkında iktidara destek verilebilirdi. Rejimi ve parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız. Darbeleri, Türkiye’nin gündeminden çıkarmak zorundayız.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları