loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye'den Afrin açıklaması: Suriye hava savunması, saldırmaları halinde Türk uçaklarını yok etmeye hazır

Suriye'den Afrin açıklaması: Suriye hava savunması, saldırmaları halinde Türk uçaklarını yok etmeye hazır
Tarih: 18.01.2018 - 14:47
Kategori: Dünya

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad 'Türkiye'den Afrin'e yönelik herhangi bir askeri operasyon bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek' dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad 'Türkiye'den Afrin'e yönelik herhangi bir askeri operasyon bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek' dedi. Mikdad Türk savaş uçaklarının olası bir saldırısında Suriye hava savunmasının Türk uçaklarını vurmaya hazır olduğunu da söyledi.

Mikdad'ın açıklamalarını Suriye Devlet Televizyonu duyurdu.

Mikdad "Türk yönetimini uyarıyoruz. Eğer Afrin bölgesinde herhangi bir askeri operasyona girişirlerse bu Türk ordusu tarafından yapılmış bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikdad ayrıca "Eğer Türk savaş uçakları bir saldırıya girişirse Suriye hava savunması herhangi bir Türk uçağı hedefini yok etmeye hazır" ifadelerini kullandı.

Mikdad'ın açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün Türkiye'nin YPG konrolündeki Afrin'e askeri müdahalede bulunacağını yinelemesinin ardından geldi.

ABD'nin 'Suriye'de sınır gücü kurulmayacağı' yönündeki açıklamalarının Afrin'e düzenlenecek operasyonun ertelenmesini sağlamayacağını belirten Çavuşoğlu Afrin'e olası müdahalenin Rusya'yla koordineli yapılması gerektiğini ifade ederek "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la görüşüyoruz" demişti.

Çavuşoğlu "Afrin'e müdahale edeceğiz. Aynı zamanda Fırat'ın doğusunda da tehditlere karşı adım atacağız" demişti.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları