loading
close
SON DAKİKALAR

''TİB’in cenazesi otopsi yapılmadan kaldırılacak!''

''TİB’in cenazesi otopsi yapılmadan kaldırılacak!''
Tarih: 22.07.2014 - 16:36
Kategori: Siyaset

CHP İzmir Milletvekili Aksünger, ''TİB’in cenazesi otopsi yapılmadan kaldırılacak!''

İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Başbakan’ın bu gün yaptığı ” TİB kapatlacak! Zaten bu işi MİT yapıyor!” sözleri ile ilgili “Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın cenazesi otopsi yapılmadan kaldırılacak!” dedi.

İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in Başbakan’ın bu gün yaptığı ” TİB kapatlacak!.. zaten bu işi MİT yapıyor!..” sözleri ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle: “Yeni MİT yasasıyla muhaberat devletine haline getirilen Türkiye’de bu güne kadar AKP Hükümetinin ve Başbakan’ın adının geçtiği tüm olaylarla ilgili üstlendiği temizlik operasyonu görevini başarıyla yerine getiren Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın ölümü gerçekleşti.

23.07.2005 tarihinde kurulan, Emniyet, MİT ve Jandarma istihbaratlarının telefon dinleme izinlerinin hukuka uygunluğunu denetleyen, gerekirse itiraz etme yetkisini de elinde bulunduran Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, kurulduğu günden itibaren AKP’nin arka bahçesi olarak görev yapmış, özellikle 17 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrasında yapılan uygulamalarla tamamen MİT’leştirilmiştir.

Modern bir devletin olmazsa olmaz ilkesi olan “kuvvetler ayrılığı” yani, yasama yürütme ve yargının bağımsızlığı ilkesi yerle bir ediliyor. Başbakan, devletin tüm kurumlarını MİT’leştirerek yürütmenin yerine MİT’i koyuyor.

MİT’in yasal olarak görev tanımında olmayan bir yetki kullandırılarak bundan sonra yapılacak tüm yasa dışı dinlemeler Başbakan tarafından yasal hale getirilecektir. Artık Türkiye’de yasadışı ve yasal kavramları arasında hiçbir fark kalmamıştır. Denetlenemeyen, kontrol edilemeyen MİT teşkilatı Türkiye’de Başbakan’ın JİTEM’i olarak görev yapacaktır.

-Başbakan sonunda itiraf etti!.. “Zaten MİT’bu işi yapıyor”!-

Bu güne kadar gerek Başbakan, gerekse Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Telekominikasyon İletişim Başkanlığında yapılan usulsüzlükler, kanunsuzluklar ile ilgili olarak sorduğumuz sorulara,ve önergelere cevap veremediler.

Onların yerine TİB Başkanlığı yine Hükümetin borazanlığını yapan TRT’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında iddiaların iyi niyetli olmadığını, yürütülen soruşturmaların çarpıtılıp engellenmek istenildiği söyleyerek MİT Müsteşarlığından gelen kişilerin TİB’de yasa dışı çalışma yaptıkları yalanlamıştı.

-Ya, Başbakan yalan söylüyor! Ya, TİB Başkanı yalan söylüyor!-

21.07.2014 tarihinde ise Başbakan, “Böyle bir TİB olamaz. Zaten MİT bu işi yapıyor. Benim kanaatim, TİB’i kurumsal olarak MİT’e devretmek yönünde” diyen Başbakan zaten TİB’in görevini MİT’in yaptığını açıkça itiraf etmiştir. Adalet Bakanını ve Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum.

TİB Başkanı ve Yöneticileri kanunun kendilerine verdğii yetkiyi, yetkisiz kişilere kullandırmışlar ve kanuna karşı suç işlemeye devam etmektedir.

Başbakan’ın yaptığı bu açıklamalardan sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’na daha önce yaptığım istifa çağrısını bir kez daha yineliyorum. Sayın Bakan, Bakanlığının görev tanımını bir kez daha gözden geçirmeli, kendisine bağlı olup olmadığı belli olmayan bir kuruluşun yetkilerinin MİT tarafından, hangi gerekçelerle kullanıldığını açıklamak zorundadır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları