loading
close
SON DAKİKALAR

''Türkiye Ortadoğu'daki katliamların önüne geçmelidir''

''Türkiye Ortadoğu'daki katliamların önüne geçmelidir''
Tarih: 19.09.2014 - 16:02
Kategori: Siyaset

Ağbaba: ''Türkiye, Ortadoğu’daki, Irak’taki katliamların önüne geçebilmek için her türlü olanağını kullanmalıdır''

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da düzenlediği basın toplantısında “Türkiye, Ortadoğu’daki, Irak’taki katliamların önüne geçebilmek için her türlü olanağını kullanmalıdır” dedi.
Ağababa, 5-6 Eylül tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’ye örnek bir kurultay gerçekleştirdiğini söyledi.

Son dönemlerde ülkede önemli gelişmeler yaşandığını belirten Ağbaba, Türkiye’nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yaptığı katliamlara sessiz kaldığını öne sürdü.

Bir gazetecinin “Türkiye’nin, IŞİD’e karşı düzenlenmesi planlanan operasyona katılmasını CHP olarak destekliyor musunuz?” sorusunu Ağbaba, şöyle yanıtladı:

“Bu bölgede böyle vahşi cinayetlerin işlendiği bir dönem olmamıştır. Buna, IŞİD’e terör örgütü demek de mümkün değil. Bu bir vahşet örgütü, bir cani örgütü. Bu kadar acımasızca bu kadar hunharca ve bunu da maalesef dini değerlerin arkasına sığınarak yapmaya çalışıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Biz oradaki insanların ölümüne Türkiye’nin seyirci kalmamasını istiyoruz. Çünkü Türkiye ‘bölge devletiyim’ diyor, ‘büyük devletim’ diyor, maalesef bu iddiaların hepsi kayboldu ama Türkiye o bölgede yaşanan olaylara seyirci kalmamalıdır. Derhal silah sevkıyatına, insan sevkıyatına son vermelidir. Derhal IŞİD’in sınırımızdan yol geçen hanı gibi gelip geçmesini engellemelidir. IŞİD’in katlettiği insanların sorumlularından biri de Türkiye’dir. Çünkü ona silah veren Türkiye’dir. Mutlaka bu olayların durması için elinden geleni yapmalıdır. Türkiye, Ortadoğu’daki, Irak’taki katliamların önüne geçebilmek için her türlü olanağını kullanmalıdır.”

- Taşeron sistemi

Ağbaba, iş hayatında taşeron sisteminin kaldırılabilmesi için kanunun değişmesi gerektiğini, ancak bunun için yeterli güçlerinin olmadığını belirterek, “Dün Beşiktaş’ta imzaladığımız sözleşmeyle beraber bütün Türkiye’deki belediyelerimize örnek bir proje düzenliyoruz. Taşeronlaşmayla ilgili onların sendikalaşma haklarının verildiği, iş güvencelerinin sağlandığı, her türlü haklarının verildiği ve toplu sözleşme yapılabilecek bir konuma getiriyoruz” diye konuştu.

Beşiktaş Belediyesinde taşeron işçilerle ilgili yapılan düzenlemenin belli ölçülerde CHP’li belediyelerde de uygulanacağını aktaran Ağbaba, şunları söyledi:

“Dün Beşiktaş’ta yaptık. Bunu Odun Pazarı, Kartal, İzmir yapıyor. Bunu bütün belediyelerimizde uygulamaya geçireceğiz. Yani taşeron sistemi, köle sistemi, taşeronların almış olduğu paralar belediyelerden çıkıyor ama taşeron işçilerin cebine girmiyor. Onların cebine girmesini sağlayacağız. Onların toplu sözleşme haklarına belli bir standart getireceğiz. Onların yemek paralarını, onların yolluk paralarını belli bir standarda getireceğiz ve iddiayla söylüyoruz en az bir asgari ücretlinin aldığı maaşın, en az iki katını alacak. Bunu CHP belediyeleri yapacak.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları