loading
close
SON DAKİKALAR

'Wolverine' Zorlu PSM'ye geliyor

'Wolverine' Zorlu PSM'ye geliyor
Tarih: 23.09.2014 - 19:40
Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul'un görkemli salonu Zorlu Center PSM, daha önce bir bölümünü açıkladığı yeni sezon programına çeşitli sürprizler ekledi...

İstanbul ’un önemli kültür sanat merkezlerinden Zorlu Center PSM, daha önce açıkladığı yeni sezon programına yeni sürprizler ekledi. Zorlu Center’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklanan yeni sezon programının en önemli ismi Hugh Jackman. ‘Wolverine’, ‘X-Men’ gibi filmlerin Tony Ödüllü yıldızı Hugh Jackman ‘An Evening with Hugh Jackman’ gösterisi ile 17-20 Mart tarihleri arasında dört gün Zorlu Center PSM sahnesinde olacak. Gösteride Jackman’a 18 kişilik orkestra ve dansçılar eşlik edecek.
Yeni sezonun bir diğer önemli ismi de dünya sinemasının tanınmış ismi Gerard Depardieu. 8 Ocak 2014’te ‘Love Letters’ta Gerard Depardieu ve Cannes ödüllü aktrist Anouk Amiee’yi aynı sahnede izlemek mümkün olacak. A. R. Gurney’in yazdığı ‘Love Letters’ sevginin güçlü bağlantısını komik ve aynı zamanda duygusal bir şekilde anlatıyor.

İlk sezonunda dünyaca ünlü müzikalleri Türkiye ile buluşturduktan sonra Zorlu Center PSM ikinci sezonunda yapımcılığa soyunuyor. Off-Broadway’de hit olan ‘Sei Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş’ müzikal oyunu Lerzan Pamir ve Mehmet Ergen yönetiminde yeni sezonda sahnelenecek. Gösterinin Ekim ayı sonunda başlaması planlanıyor.
Türkiye’nin uluslararası sanatçıları da bu yıl PSM’nin davetlisi olacaklar. İlk albümleri ‘Girizgah’ın lansmanı ile Alaturka Records, 50. sanat yılını kutlayacağı konserle Ali Kocatepe, sürpriz projesiyle Fazıl Say’ın, Sezen Aksu ile Korhan Futacı ve Kara Orkesta, Zara ve Azam Ali’nin konuk olacağı konseriyle Mercan Dede ve ikinci albümünün ardından Karsu Dönmez, Zorlu PSM’da seyirciyle buluşacak.
Venedik Bienali 2015’te Japonya’yı temsil edecek olan Chiharu Shiota ise özel ürettiği eseri ‘İlk Ev’ ile Ekim ayından itibaren yıl boyunca Zorlu Center PSM’de.

GÜZEL VE ÇİRKİN’E YOĞUN İLGİ
Orijinal Broadway müzikallerini Türkiye’ye getiren Zorlu PSM’nin daha önce açıklanan ilk büyük gösterisi Disney’in ünlü müzikali ‘Beauty and the Beast’ (Güzel ve Çirkin) olacak. 9-19 Ekim tarihleri arasında sahnelenmesi planlanan ‘Güzel ve Çirkin’, yoğun ilgi üzerine 26 Ekim tarihine kadar uzatıldı.
Efsanevi Broadway müzikal ‘The Phantom of the Opera’ ise 8-26 Nisan 2015 tarihleri arasında izleyici ile buluşacak.

Dünyanın en sevilen operalarından Puccini’nin ‘La Bohéme’i Royal Opera House prodüksiyonuyla 18-24 Ocak, dünyanın en önemli dans topluluklarından ‘New York City Ballet’ ise 12-24 Mart tarihleri arasında İstanbullu sanatseverler için PSM sahnesinde olacak.
29 Kasım – 5 Aralık tarihlerinde slap-stick komedyası ‘BLAM!’i ağırlayacak olan PSM 26-30 Ocak tarihlerinde ise jonglör performansı ‘Smashead’ ile izleyicileri karşılayacak.

Geçen sezon açılan Zorlu PSM’nin dünya çapında dikkat çektiğini söyleyen Zorlu Center PSM Genel Müdürü Ray Cullom, Türkiye’de daha önce görülmemiş gösterileri getirerek geçen sezon yaklaşık 100 bin olan izleyici sayısını ikiye katlamak istediklerini belirtti.

'Wolverine' Zorlu PSM'ye geliyor

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları