loading
close
SON DAKİKALAR

'Yetkiyi Saray'dan değil halktan alacağız'

'Yetkiyi Saray'dan değil halktan alacağız'
Tarih: 09.10.2015 - 15:44
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim bölgesi İzmir'de otobüsle kent turu ilçelerde mini mitinglere dönüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim bölgesi İzmir'de otobüsle kent turu ilçelerde mini mitinglere dönüştü.
Kılıçdaroğlu Balçova'daki kalabalığı görünce seçim otobüsü üzerinden konuştu, "Saray'dan hükümet kurmak için bize yetki vermediler. Sanıyorlar ki biz yetkiyi Saray'dan bekliyoruz. Yetkiyi Saray'dan değil halktan alacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bölgesi İzmir'de çalışmalara başladı. Kılıçdaroğlu, kaldığı İnciraltı Wyndham Otel'den milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileriyle birlikte ayrıldı. Kılıçdaroğlu, üzerinde partinin seçim sloganı olan “Önce Türkiye" yazan otobüste, “Milletçe alkışlıyoruz" şarkısı eşliğinde partinin ön camından halkı selamladı. Balçova'nın Sakarya Caddesi ve Ata Caddesi'ni seçim otobüsüyle geçen Kılıçdaroğlu'na esnaf alkışla selam verdi, balkonlardan sarı kasımpatı çiçekleri atıldı. Otobüsün önü ellerinde parti bayrakları ile Türk bayrağı taşıyan yaklaşık 500 kişi tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarıyla birlikte seçim otobüsünün üzerine çıktı ve konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Saray'dan hükümet kurmak için bize yetki vermediler. Sanıyorlar ki biz yetkiyi Saray'dan bekliyoruz. Yetkiyi Saray'dan değil halktan alacağız. AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer bir kişi anayasanın gereğini yapmazsa ana muhalefet partisine hükümeti kurma görevi vermezse, hukuku çiğnerse, ilk görev size düşer. Hukuku, insan haklarını savunuyorsanız AKP'ye bir kez daha oy vermeyin. CHP'yi iktidara taşıyın. Benim umudum sizsiniz. 1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Güle oynaya gideceğiz. Bütün dengelerini bozan siyasal iktidara gerekli dersi vereceğiz. El birliği ile gönül birliği ile vereceğiz." 


Kılıçdaronğlu'nun konuşması “Başbakan Kemal" ve “AKP halka hesap verecek" sloganları ile kesildi. Kılıçdaroğlu, sloganlar üzerine “Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

“ŞİMDİ HEPSİNE 'OLUR' DİYORLAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra geçtiği Gaziemir'de “Başbakan Kemal" sloganı ile otobüsün üzerine çıkınca “Bunu gerçekleştirmenin yolu 1 Kasım'da sandığa gitmek. Sıradan seçimler değil bir kişiye yetki verildi. 'Hükümeti kur' dedi. Hükümeti kuramadı çünkü iradesi başka birinin elinin altındaydı. Bize yetki verilmedi. Biz yetkiyi Saray'dan değil halktan istiyoruz. Gaziemir'de bir çay içip, vatandaşla tokalaşacaktık. Bana çay ısmarlayan biri çıkar herhalde. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum. Tek umudum bu ülkenin halkı. Tek umudum kadınlar, gençler emekçiler, esnafı, sanayicisi, işçisi. Herkesi huzurlu kılacak mutlu edecek bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için geziyoruz. Sandığa gidelim 13 yılda bu ülkeyi kabusa dönüştüren bu iktidara ders verelim. 'Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, 800 bin taşerona kadro vereceğiz' dedik. 'Olmaz' dediler. Şimdi hepsine 'olur' diyor. Demek ki CHP sorunlara en iyi teşhisi koyan parti. Her gittiniz yerde söyleyin Davutoğlu, Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır"




EMEKLİYE ELLERİYLE ÇAY İKRAM ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziemir'de halka seslendikten sonra otobüsten indi, ilçe meydanındaki kahvede emeklilerle çay içti. Kılıçdaroğlu, iki maaş ikramiye sözü verdiği emeklilere çayları kendi elleriyle uzattı. 'Elif' adında 7 yaşındaki bir kızı kucağına alarak sevdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kılıçdaroğlu'na Türk bayrağı ve Atatürk resminin işli olduğu halı hediye etti. Kılıçdaroğlu, bayrağı göğsünde gererek objektiflere poz verdi. Kılıçdaroğlu ilçeden ayrılırken otobüsün önünde renkli meşaleler yakıldı, kendisine selam veren vatandaşlara iki eliyle kalp işareti yapıp gönderdi. Partililer 'Padişahın sarayına değil halkın sokaklarına güneş doğacak', '93 yıl önce yaptık yine yapacağız. 1 Kasım'da padişahın saltanatını yıkacağız' yazılı pankart açtı.

“MİKRO MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUZ"

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, Buca'ya girdiğinde üniversite öğrencileri otobüsün önünü kesti. Kılıçdaroğlu, otobüsten inip öğrencilerle selfie çektirdi. Öğrenciler, öğrenim kredisi ve işsizlik sorunun çözümünü istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler'i makamında ziyaret etti. Selimler, ziyaretten onurlandığını belirterek, ayrıştırılmak istemediklerini, birlik ve beraberlik içinde yaşama amacında olduklarını, mikro milliyetçilik yapmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, göçmen dernekleri başkanları ile yaptığı konuşmada şöyle konuştu:



“Burada olmaktan son derece mutluyum. 600 yıldır Balkanlar'da yaşadınız şimdi Anadolu'da, İzmir'desiniz. Dünyanın en zengin kültürü bizde. Bu kültürlerin tamamı bizim zenginliğimizdir. Elbette çok farklı kimliklerde inançlarda insanlarımız var. Bunların tamamını zenginlik olarak görmeliyiz Ayrışmamalıyız birleşmeliyiz. Atatürk'ün cumhuriyeti getirmesinin nedeni de budur. Vatandaş kendi yöneticilerini kendileri seçsin. Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Babam ilkokul mezunu. Annem okuma bilmez, ablam da bilmez. Devlette önemli görevlerde bulundum. Ben bunu Atatürk'e borçluyum. Atatürk olmasaydı başımızda yine bir padişah, sultan olacaktı. Elinde sopası bizi düzeltmeye çalışacaktı. Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Başkan biraz önce 'biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz' dedi. Biz hepimiz bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Kimliklerimizi yaşatmalıyız. Şarkıdan türküden tutun yemeğe kadar zengin bir kültürümüz var. Birarada yaşamak hepimizin ortak görevi olmalıdır. İnsanımızı seviyoruz. Balkanlar'dan gelip Anadolu'ya yerleştikten sonra kültürü kaybetmediniz. Dernekler kurdunuz, örgütlendiniz. Belediye başkanlarımız meclis üyeleriniz milletvekilleriniz var. Anadolu sizin yatağınız sizin yeriniz. Ben yakında Bulgaristan'a da gideceğim. Hak ve özgürlükler Partisi'ne destek vermiştik. Yine seçim var. Oraya gideceğiz. Biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz. Tüm inançlara kimliklere salgılıyız. Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bayrağımızı vatanımızı seviyoruz. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP'dir. Son yıllarda biraz ayrıştık. Kimi etnik kimlik üzerinden kimi inanç üzerinden siyaset yaptı. Bizim için insanımız işsizse ona iş bulacağız. Amaç bu cennet ülkede hepimiz huzur içinde yaşayacağız."

Başkan Selimler, Kılıçdaroğlu'na Boşnak böreği ikram ederken “Tamamını tek başına yemeyin" uyarısında da bulundu.

TAM GÜN EĞİTİMDE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ YEMEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca'da Buca Belediyesi'in 3-6 yaş çocukların kabul edildiği, işi olan ailelelerin çocuklarını geçici olarak bıraktığı Kozağaç Pırlanta Merkezi'nin açılışını Belediye Başkanı Levent Piriştina ile yaptı. Açılışta daha önce açılan dört 'Pırlanta Merkezi' ile uydu aracılığıyla bağlantı yapıldı. Çocuklar “Kemal amca seni çok seviyoruz" diye seslendi. Yüzleri boyalı, elleri balonlu çocuklar Kılıçdaroğlu'nun yanında renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar, üzerinde “Hoş geldin Kemal amca" yazan karton hediye etti.

Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tam gün eğitimde çocuklara ücretsiz yemek vereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bana sorarsanız 'neyin açılışını yapmak istiyorsunuz' diye bir eğitim kurumunun açılışını yapmak isterim. Böyle yerler çocukların eğitim ve sosyal yaşamına, ailelerine ve gelecekte Türkiye'ye çok önemli katkıda bulunuyor. Seçim bildirgemizi gençlere adadık. Gençleri ve çocukları geleceğin umudu olarak görüyoruz. Onlar bizden daha iyi yetişmeli. Dünyayı bizden daha iyi okuyabilmelidir. Çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak istiyorsanız onları eğitin. Belediye başkanlarına 'her mahallede mutlaka kreş açın' dedim. Hindistan yazılım sektöründe 1 numara. Oraya uzmanları gönderdik. Daha oyun çağındaki çocuklara matematiği oyun içinde öğretiyorlar. Çocuklar mukayese yeteneği kazanıyor. Okul aile birliklerimiz var ama bunların hak ve yetkileri yok. Okul aile birliklerinin tamamını yasal statüye kavuşturacağız. Böylece anne ve babalar söz sahibi olacak okulun eksikliğini yanlışlığını görüyorsa oraya müdahale etme konusunda söz sahibi olacak. Taşımalı eğitime tümüyle son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz de orada olacak. Öğretmensiz köy kaymayacak. Anneler beslenme çantası veriyor. Tam gün eğitimi savunduğumuz için anneler çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler çocuklar öğretmenleriyle birlikte okulda hiçbir ücret ödemeden öğle yemeklerini yiyecekler."

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerin milletvekillerinin sağlık haklarından yararlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Son günlerde şehitlerimiz geliyor. Yakınlarının da çok sorunları var. CHP bunun için proje geliştirdi. Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu'nu oluşturacağız. Bu kurul, Başbakanlığa bağlı olacak. Sorunlarını anlatacaklar ve çözecekler. Gazilere minnet borçluyuz. Milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa şehit yakınları ve gaziler de aynı haktan yararlanacaklar. Umarım 2 Kasım sabahına aydınlık bir Türkiye'de uyanacağız. Baskı gerginlik kavga istemiyoruz. Yaşam tarzı ne olursa olsun 78 milyonu kucaklamak istiyoruz. Bizin gerginliğe değil birarada yaşamaya ihtiyacımız var. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu en geç bir yıl içinde çözeceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları