loading
close
SON DAKİKALAR

1 askerin şehit olduğu Cerablus'a takviye gönderildi

1 askerin şehit olduğu Cerablus'a takviye gönderildi
Tarih: 28.08.2016 - 08:41
Kategori: Gündem

Cerablus'ta YPG'liler iki tanka roketle ateş açtı, roketlerin iki tanka isabet etmesi sonucu bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Saldırı sonrası bu sabah bölgeye asker ve zırhlı araç takviyesi yapılı.

Cerablus'ta YPG'liler iki tanka roketle ateş açtı, roketlerin iki tanka isabet etmesi sonucu bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Saldırı sonrası bu sabah bölgeye asker ve zırhlı araç takviyesi yapılı.

Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekatının dördüncü gününde dün YPG'li teröristler iki tanka roketle ateş açtı. Atılan roketlerin iki tanka isabet etmesi sonucu bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Saldırı sonrası bu sabah bölgeye asker ve zırhlı araç takviyesi yapılı. PYD'nin Türk tankını Rus yapımı 9M133 Kornet füzesi ile vurduğu ortaya çıktı. Bu füzeler ilk olarak Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 asker şehit olduğu 1 korucu ve 8 asker yaralandığı saldırıda gündeme gelmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çarşamba günü Suriye’de başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı devam ederken YPG'li teröristler füzeyle saldırdı. İki tankın isabet aldığı saldırıda bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Saldırı sonrası sınırda askeri hareketlilik yaşandı. Bu sabah Cerablus'a askeri sevkiyat yapıldı. Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü. Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

TANK RUS YAPIMI FÜZE İLE VURULDU

YPG'le teröristlerin tankları Rus yapımı 9M133 Kornet füzesi ile vurduğu ortaya çıktı. YP'li teröristlerin Türk tankını hedef aldığı 9M133 Kornet Tipi füze ile Türk kamuoyu 25 Eylül 2015 tarihinde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 asker şehit olduğu 1 korucu ve 8 asker yaralandığı saldırıda tanıştı. Beytüşşebap'taki çatışmalarda 34 terörist öldürülmüştü.Beytüşşebap İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe PKK'nın elindeki SSCB yapımı 9M133 Kornet güdümlü Tanksavar füzesinin fotoğrafını paylaşmıştı.

KORNET NEDİR?

Rus yapımı 2.nesil yarı otomatik lazer güdümlü tanksavar füzesidir. Rusya da bulunan KBP Endüstriyel Tasarım Bürosu Ekim 1994 tarihinde Kornet sistemini tanıttı ve aynı sene içerisinde Rus Ordusu hizmetine girdi. Daha ağır bir ATGM olan füze kendinden önceki araç ve üçayaktan fırlatılabilen 9K111 Fagot (NATO rapor adı AT-4 Spigot) ve 9K113 Konkurs (NATO rapor adı AT-5 Spandrel) kablo güdümlü füzelerin yerini aldı. Füze ayrıca helikopterlere karşıda kullanılmaktadır. Bazı modellerinin sahip olduğu termobarik savaş başlığı sayesinde hafif zırhlı taşıt, piyade ve binalara karşıda etkili oluyor.

HİZBULLAH'DA ÇIKTI

Kornet füzelerin ilk defa bir çatışmada resmi olarak görüldüğü yer 2006 İsrail-Lübnan Savaşı dır. Suriye'den temin edildiği düşünülen füzeler Hizbullah güçleri tarafından İsrail güçlerine ait Merkava tanklarına karşı kullanılmıştır. Daily Telegraph gazetesi tarafından yayınlanan bir haberde İsrail Ordusu tarafından "Müşteri: Suriye Savunma Bakanlığı. Üretici: KBP, Tula,Rusya" yazdığı ileri sürülmüştü. Birkaç ay sonra gelen ateşkes esnasında Hizbullah'a ait bölgede çekilen fotoğraflarda Hizbullah güçlerinin bu füzelere sahip olduğu ve kullandığı kanıtlanmıştı.

İHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları