loading
close
SON DAKİKALAR

1001 Belgesel Film Festivali Başladı

1001 Belgesel Film Festivali Başladı
Tarih: 04.10.2011 - 20:30
Kategori: Kültür & Sanat

14.İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılan törenle başladı.

14. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılan törenle başladı. Bu yıl "DarAlanlar" temasıyla organize edilen festivalde, 23'ü Türkiye'den 47'si yurtdışından olmak üzere 70 film gösterilecek. 

Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi'nin evsahipliğinde, Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından organize edilen14. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali başladı. Bu yıl "DarAlanlar" temasıyla organize edilen festivalin açılışı Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Açılış töreni, ülkesinde yaşanan iç savaş sebebiyle İstanbul'a yerleşmek zorunda kalan Kongolu müzisyen Enzo İkah ve grubunun mini konseriyle başladı. 

Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivale ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. İstanbul'da belgesellere konu olacak birçok tarihi mekanın bulunduğunu hatırlatan Demircan, geleceğin imar planını yaparken de bilgi, belge, film ve belgesellerden yararlandıklarını belirtti. 

Festival afişi yarışması birincisi Fatih Gözenç'e ödülü törende Ahmet Misbah Demircan tarafından verildi. 

Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgen de belgeselciliğin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Özgen, belgeselcilerin gerçekliği egemenlere yapışık olmaktan, bilgiyi imaj olmaktan, ihtiyaçlarımızı marka olmaktan kurtarmaya, görünmeyeni görünür kılmaya çalıştıklarını söyledi. 

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi'nde gösterilecek bütün filmler ücretsiz izlenebilecek. Festival, 3 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları