loading
close
SON DAKİKALAR

12. Beyoğlu Sahaf Festivali Başladı

12. Beyoğlu Sahaf Festivali Başladı
Tarih: 25.09.2018 - 16:44
Kategori: Kültür & Sanat

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Kitapseverlerin her yıl büyük heyecanla beklediği “Beyoğlu Sahaf Festivali” Taksim Meydanı’nda başladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Türkiye'nin entelektüel hayatını besleyen sahaf geleneğini diri tutmak amacıyla bu yıl 12.'si düzenlenen festival Türkiye’nin dört bir yanından 64 sahafı Beyoğlu’nda kitapseverlerle buluşturdu.

Yazar İskender Pala’nın keyifli söyleşisiyle başlayan festivalin açılışında, Beyoğlu Semt Konaklarında verilen Okuma-Yazma Kursuna katılan kadın kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılışın ardından beraberindeki heyetle birlikte sahafları tek tek gezerek sohbet etti.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN 64 SAHAF TAKSİM’DE BULUŞTU

İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden 64 sahafın katıldığı festivalde; asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar da stantlardaki yerini aldı.

Kitapseverlerin dört gözle beklediği festivalde, onlarca sahaf, on binlerce kitap 7 Ekim’e kadar 10.00-23.00 saatleri arasında Taksim Meydanı’nda okuyucularla buluşmaya devam edecek.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları