loading
close
SON DAKİKALAR

12 yıldır hiçbir Alevi hâkimlik sınavını kazanamadı

12 yıldır hiçbir Alevi hâkimlik sınavını kazanamadı
Tarih: 24.10.2014 - 14:05
Kategori: Siyaset

Bekaroğlu, son yıllarda toplumda insanların kimliklerine göre ayrıştırıldığını öne sürerek '12 yıldır hiçbir Alevi vatandaş, hâkimlik ve savcılık sınavını kazanamıyor' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, son yıllarda toplumda insanların kimliklerine göre ayrıştırıldığını öne sürerek “12 yıldır hiçbir Alevi vatandaş, hâkimlik ve savcılık sınavını kazanamıyor” dedi.

İzmir Seferihisar’da ‘Kimlik Siyaseti ve Ortadoğu’ konulu konferansta konuşan Bekaroğlu şunları söyledi: “10 yıl önce Şam'da herkes barış içerisinde yaşıyordu. Kimlikler ve inanç grupları üzerinde oynanan bir oyunla toplum birden bölündü. Kütüphanelerin, kültürün, tarihin ve 250 bin insanın yaşamını yitirdiği bir bölünme yaşandı ve sonu belirsiz savaş devam ediyor. Ak Parti hükümeti de kimlik siyaseti üzerinden toplumu böldü. 12 yıldır hiçbir Alevi vatandaş, hâkimlik ve savcılık sınavını kazanamadı. Kirlenme, barbarlaşma, öfke toplumda kaynıyor. Türkiye toplumu ciddi şekilde bölünüyor. Daha tehlikeli şeyler olabilir. 'Biz bu oyunu oynamıyoruz' demeliyiz. Kimlikler ve değerler üzerinden siyaset yapılmamalı. Siyaset güvenli toplum, ekmeği büyütme, özgürlükleri sağlama hedeflerine odaklanmalı. Bu nedenle artık Türkiye'nin sosyal demokrat söylemlerle beslenen sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı var.”


12 yıldır hiçbir Alevi hâkimlik sınavını kazanamadı

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları