loading
close
SON DAKİKALAR

Mezarı kazılırken kurtuldu

Mezarı kazılırken kurtuldu
Tarih: 25.11.2011 - 10:58
Kategori: Yerel

Mantardan zehirlenen evli çiftten Sibel Arabacı can verirken, ölecek diye mezarı kazılan Murat Arabacı son anda karaciğer bağışıyla hayata döndü

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde oturan 23 yaşındaki Sibel ve 26 yaşındaki Murat Arabacı çifti, 30 Ekim günü bir arkadaşlarının ormanda toplayıp verdiği mantarları yedikten sonra zehirlendi. Gece boyunca mide ağrısı çeken çift, sabaha doğru yakınlarından yardım istedi.
 
Gece kusan ve durumu daha iyi görünün Murat Arabacı evde kalırken, Sibel Arabacı, saat 06.00’da kayınbiraderi tarafından Körfez Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sibel Arabacı doktorlara, “Mantar yedik, zehirlenmiş olabiliriz” dedi ve iğne yapıldıktan sonra sonra evine gönderildi.
Öğleye doğru durumları daha da kötüye giden Sibel ve Murat Arabacı çifti bu kez Derince Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
 
Karaciğerleri iflas eden Sibel ve Murat Arabacı komaya girdi ve organ nakli kaçınılmaz oldu. Beklenen organlar gelmeyince durumları her geçen gün ağırlaşan çiftten Sibel Arabacı, Kurban Bayramı’nın son günü olan 9 Kasım’da yaşamını yitirdi. Sibel Arabacı’nın cenazesini Kocaeli’ne getirerek defin işlemlerine başlayan yakınları, iki mezar yeri aldı ve bir yandan da Bursa’dan gelecek ikinci acı haber beklemeye başladı.
 
Beklenen telefon geldiğinde ise kulaklarına inanamadılar. Arayan görevli, Antalya’dan bir hastanın organlarının bağışladığını, beklenen karaciğerin Bursa’ya getirileceğini, acilen kan gerekliğini söyledi.
 
Murat Arabacı’nın yakınları, özel otomobillerinin yanı sıra iki minibüs kiralayıp kan vermek için Bursa’ya geldi. Karaciğer, Sağlık Bakanlığı’nın özel uçağı ile getirildi ve nakli gerçekleşti.
 
Murat Arabaycı’yı karaciğer nakil ameliyatı ile yaşama döndüren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Karaciğer Nakli Direktörü Prof. Dr. Ekrem Kaya, hastayı “ipten aldıklarını” söyledi. Organ bağışı olmadığı ve nakil yapılamadığı için karaciğeri iflas eden Sibel Arabacı’nın kurtarılamadığını belirten Prof. Dr. Kaya, şunları söyledi:
 
“Bu olay iki önemli konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Birincisi kültür mantarı dışında, doğadan toplanan mantarların kesinlikle yenmemesi gerekiyor. Bir diğeri de organ bağışının ne kadar önemli olduğu.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları