loading
close
SON DAKİKALAR

168 üniversitede 3 bin 439 yabancı uyruklu öğretim elemanı görev yapıyor

168 üniversitede 3 bin 439 yabancı uyruklu öğretim elemanı görev yapıyor
Tarih: 15.12.2018 - 14:36
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 168 üniversitede 3 bin 439 yabancı uyruklu öğretim elemanının görev yaptığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde “Ülkemizde Yabancı uyruklu görev yapan öğretim elemanı sayısı kaçtır? Birden çok öğretim elemanı bulunan üniversite sayısı kaçtır? Ülkemiz vatandaşı olup dünya üniversitelerinde görev yapmakta olan öğretim elemanı sayısı kaçtır? Ülkelere göre dağılımı nedir? Türk vatandaşlığından son on yılda ayrılan öğretim elemanı var mıdır? Yabancı uyruklu olup son on yılda TC vatandaşı olan öğretim elamanı var mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.

67 ÖĞRETİM ELEMANI TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

Bakan Ziya Selçuk, Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, “2547 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi uyarınca 8 üniversitede 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı olmak üzere 168 üniversitede toplam 3.439 yabancı uyruklu öğretim elemanının çalıştığı, ayrıca kayıtlarının incelenmesi neticesinde son beş yıl içerisinde 67 yabancı uyruklu öğretim elemanının Türk vatandaşlığına geçtiği belirtilmektedir” açıklamasında bulundu.

Gürer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Ülkemizde yabancı öğretim üyelerinin sayısal varlığı bilim ve teknoloji alanında araştırma ve geliştirme adına katkı sağlıyorsa bu önemlidir. Ülkemizden çok değerli öğretim üyelerinin yurt dışında farklı üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yaptığı ve alanlarında çok başarılı bilimsel araştırmalara da imza attıkları bir gerçektir. Önemli olan yabancı uyruklu öğretim üyelerinin üniversitelerimize kattıklarıdır. Üniversitelerimizin bu bağlamda dünyada eğitim özelliği açısından üst sıralara taşınması, eğitimin bilimsel anlamda yükselmesi ülke gençliğimizin geleceği adına çok çok önemlidir. Ülkemiz üniversitelerinin bilgi ve bilimde dünyada oluşturacağı eğitim başarısı buluşlara da yansıyacak bir düzeye ulaşmalıdır. Ülke vatandaşı öğretim görevlilerine her alanda gereken desteğin sağlanarak bilimsel araştırmaların yükseltilmesi şarttır” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları