loading
close
SON DAKİKALAR

189 anaokulu 5 bin Kuran kursu!

189 anaokulu 5 bin Kuran kursu!
Tarih: 05.12.2018 - 08:58
Kategori: Eğitim

Okulöncesinde son sırada yer alan Türkiye’deki camilerin ve 4-6 yaş Kuran kurslarının sayısı anaokullarının sayısını katladı. MEB’in verilerine göre yalnızca 189 anaokulu olan Diyarbakır’da 5 bin “4-6 yaş Kuran kursu” bulunuyor.

Türkiye’de okulöncesi eğitime verilen “önem”, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verileriyle gözler önüne serildi. MEB’in, aralarında Diyarbakır, Van ve Ağrı’nın da olduğu Doğu’da yer alan 20 ilin okulöncesi eğitim bilgilerini içeren istatistiklerine göre, bu illerdeki anaokullarının sayısı camilerin ve 4-6 yaş Kuran kurslarının sayısının çok gerisinde kaldı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Cami sayısının 2 bin 14, 4-6 yaş Kuran kursu sayısının ise 5 bin olduğu Diyarbakır’daki anaokulu sayısı 189 olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sıbyan mektepleri ve 4-6 yaş Kuran kurslarıyla tek söz sahibi haline gelmeye başladığı okulöncesi eğitimdeki anaokulu sayısı, talebi karşılamanın uzağında kalıyor. MEB’in Bilişim Sistemleri (MEBSİS) kayıtlarına göre, 6 bin 808 öğrencinin devam ettiği 61 anaokulunun olduğu Van’da, bin 350 cami bulunuyor. Çoğu bu yıl açılan 42 adet 4-6 yaş Kuran kursunun bulunduğu ilde, yedi adet de sıbyan mektebi yer alıyor.

Anaokulu sayısı yetersiz

Ağrı’daki camilerin ve Kuran kurslarının sayısı da anaokulu sayısını katlıyor. Yalnızca 35 anaokulunun olduğu Ağrı’da, 350’si 2018 yazında açılan 902 adet 4-6 yaş Kuran kursu bulunuyor. Diyarbakır, Van ve Ağrı’daki tablo, MEB’in okulöncesi eğitim bilgilerini paylaştığı bütün illerde kendini gösteriyor. Buna göre, Bitlis’te 33 anaokuluna karşın 656 cami ve 770 yaz Kuran kursu, Siirt’te 25 anaokuluna karşın 624 cami ve 200 kuran kursu, Batman’da ise 59 anaokuluna karşın 619 cami ve 328 Kuran kursu hizmet veriyor.

ÜYE YORUMLARI

M. MÜŞAVİR : CEMAL ÜÇÜNCÜ / AKÇAKOCA - HEMŞİN KÖYÜ

............OKUDUĞUM GERÇEKLER, BENİ 5 YAŞ DAHA BÜYÜTTÜ.
Bizim ülkemiz, zaman zaman büyük olaylar yaşadı, en büyüklerinden en ağır olanlarından SAKARYA- DÜZCE- KAYNAŞLI depremleriydi. Ancak Okuduğum bu gerçekler (yozluk, yobazlık, gericilek, yoketme, karanlığa gömme) ise Ülkem adına ÇOK BÜYÜK BİR KÖTÜLÜK.

Ülkemiz de, en ağır olaylardan dedikya DEVREMLERDEN YOK OLULP YENİDEN DOĞMAK - VAROLMAK gibi Felaketlerden daha daha büyük bir kötülük ise ; Ülkemi Yoketme politikalarından başka yani şu yazılan Gerçeklerin Şanssızlığı Vahim bir olay olmaktan başka ne olabilir ...!!
ÜLKEME GEÇMİŞ ÇAĞLARIN YOKETME POLİTİKALARININ YENİDEN EKİLMESİ HORTLATILMASI ATATÜRK MEDENİYETİNİN PARÇALANMASI İÇİN YAPTIKLARI BU EĞİTİM SİSTEMİ YIKIM YOK ETME MODELİ BİR ÜLKE GERÇEĞİ VE SONUÇ OLARAK, İNSANLIK SUÇU DUR.

ÜLKEMİN DEPREMLERLE YIKILAN YOK EDİLEN TÜM DEĞERLERİMİZ YENİDEN VAR EDİLİR ANCAK MİLLİ EĞİTİMİN UYGULADIĞI VE ÇALIŞTIĞI SÖZÜ EDİLEN bu eğitim, geriye dönüş, şeriyat özlemini HORTLATMAK ONU İMAR ETMEK İNŞA ETMEK İSE tam bir insanlık suçu dur. DÜNYA DA, 122 TANE MÜSLİM DEVLET VAR, hangi birinin Şeriat ile MEDENİYETİ LAİKLİĞİ DÜNYA İNSANLIK ALEMİNİN YAŞAM SEVİYESİNİ YAKALAMIŞ OLDUĞUNA RASTLADINIZ Kİ ...?? Zaten ülkemize öteden beri uygulanan Politikalar da Parçalama yok etme anlamına gelen bu Eğitim sistemi değil mi ..!!

ÜLKEMDE UYGULANAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRMELİ, ÜLKEMİZİN GERİYE DEĞİL İLERİYE ATATÜRK İLKELERİ HEDEFLERİNE DOĞRU, kaymış düşünce ve beklentileri düzeltilmeli. DEPREM yıkıntıları tellafi edilir çalışılarak, ANCAK BEYİNLERİN YIKINTILARI YOBAZLIKLAR TEDAVİSİ OLMIYAN İLACI OLMIYAN HASTALIKLAR DIR Kİ, SADECE ÜLKEYİ DEĞİL , TÜM DÜNYANIN BAŞINA İŞ AÇACAK SONUÇLAR YAŞATIR.

Bu vesile ile tüm insanlık alemini düzgün yaşamın beklentilerin dimağlarını selamlamak istiyorum. en iyi dileklerimle M. Müşavir : Cemal Üçüncü

05.12.2018, 10:43
Yorum Yap

Facebook Yorumları