loading
close
SON DAKİKALAR

2. Yaşar Kemal Sanat Günleri başlıyor

2. Yaşar Kemal Sanat Günleri başlıyor
Tarih: 01.10.2018 - 15:21
Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl 2.'si gerçekleştirilecek olan “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 3 Ekim’de başlıyor. Etkinlikler kapsamında; röportaj, kısa film ve kapak tasarım atölyeleri ile sergiler düzenlenecek. 16 Kasım’a kadar sürecek etkinliklerin son gününde Kardeş Türküler konser verecek.

Kitapları birçok dile çevrilen, dünyaya Çukurova’yı ve Adana’yı anlatan usta yazar Yaşar Kemal, memleketi Adana’da 3 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında bu yıl 2.'si düzenlenecek olan “Yaşar Kemal Sanat Günleri”nde anılacak.

Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinliklerde; röportaj, kısa film ve kapak tasarım atölyeleri kurulacak. Sanat günlerinde atölyelere katılanlar ile birlikte 15 Kasım’da Yaşar Kemal’in köyü olan Hemite ziyaret edilecek.

Ekinliklerin ilk günü olan 3 Ekim tarihinde tanıtım ve basın toplantısı yapılacak. Basın ve öğretmenler ile bir araya gelinecek. Toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli de katılacak. 

Aynı gün Prof. Dr. Hatice Çubukçu moderatörlüğünde “Hüyükteki Nar Ağacı’na Yolculuk “isimli panel düzenlenecek. Panele Güven Turan, Dr. Seza Yılancıoğlu, Ahmet Güneştekin, Ferhat Boratav ve Nebil Özgentürk konuşmacı olarak katılacak.

16 Kasım’a kadar sürecek etkinliklerin son gününde Kardeş Türküler konser verecek.
 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları