loading
close
SON DAKİKALAR

22 bin dönümlük yeşil alanın imara açılmasına CHP'li Hüseyin Sağ'dan tepki

22 bin dönümlük yeşil alanın imara açılmasına CHP'li Hüseyin Sağ'dan tepki
Tarih: 24.04.2018 - 12:47
Kategori: Gündem

Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Hüseyin Sağ Tarım Gıda İl Müdürlüğü arazisi olan ve Kadıköy ilçesinin yeşil alan olarak kalan tek yeri olan içinde 370 adet ağaç bulunan 22 bin dönümlük yeşil alanın imara açılıp beton alanına dönmesine isyan etti.

Hüseyin Sağ, Kadıköy'de 22 bin dönümlük yeşil alanın imara açılmasına tepki göstererek, AKP’lilere ve Başkan Mevlüt Uysal’a şöyle seslendi: “Tarihe de saygınız yok! yeri gelince Osmanlıyı kimseye bırakmıyorsunuz! 22.000 m2 bu alan Kanuni Sultan Süleyman’ ın kızı Mihrimah Sultan tarafından ipekçiliği teşvik için dut fidanları dikilmiş ve bağ çubuğu yetiştirilmek üzere vakfedilmedi mi? Niye saygı göstermiyorsunuz! Mihrimah Sultan vakfederken Mevlüt Uysal İstanbul'a Belediye Başkanı olsun, oraya Zemin altı otopark yapsın, yeşili katletsin, otoparktan banka gibi para bassın, üstünde döner ayran tost satsın diye mi bırakmamış? Sürekli para gelsin zihniyet bu. Bırakın böyle kalsın. Toprak suya kavuşsun, ağaçlar köklerini toprağa salsın, gerçi siz duvarlara çiçek ekmiş bir yönetimsiniz, zemin altı otoparkın duvarlarına da çiçek ekersiniz!”
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Nisan ayı meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Hüseyin Sağ,  Ülkü Koçar, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan’ın  imzaları ile önerge meclise sunuldu. Oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge şöyle:
 
"Kadıköy Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cad. No:307 adresinde bulunan Tarım İl Gıda Tarım İl Müdürlüğünün bulunduğu alanın mülkiyet Milli Emlak Genel Müdürlüğüne aittir, toplam 22.000 m2 dir. Kanuni Sultan Süleyman’ ın kızı Mihrimah Sultan tarafından ipekçiliği teşvik için dut fidanları dikilmiş ve bağ çubuğu yetiştirilmek üzere vakfedilmişti. İçinde 370 adet ağaç bulunmaktadır.
İBB Emlak Kamulaştırma Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde arazinin ön tahsisi İBB’ye yapılmıştır, kalıcı tahsisi ise yapılacak proje neticesinde yapılacaktır. İBB Etüt Projeler Daire Başkanlığı bağlı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje yine rant kokmaktadır; projede zemin altı otopark ticari birimler, yürüyüş yolu, dinlenme alanları, evcil hayvanlar için küçük bir bölüm düşünülmektedir.
Bakınız geliştirdiğiniz projeyi çevre halkına ilgili belediyeye sordunuz mu? Bağdat Caddesi gece 01.00 kadar trafik yoğunluğunun yaşandığı bir cadde, eğer zemin altı otopark yapılırsa araç giriş çıkışları nedeni ile Bağdat Caddesi trafiği de tamamen durma noktasına gelir. Burada yaşayan çevre halkı eğer bu alana bir şey yapılacaksa buranın tamamının yeşil alan olmasını istiyor. İstanbul ile ilgili yaptığınız tek bir proje gösterin içinde ticaret olmasın ne kadar meraklısınız para kazanmaya. Çevre halkı burada defalarca eylem yaptı, 2004 yılından beri buraya ranta yönelik bir proje yapılması yönünde girişimlerde bulunuldu. Halkın direnişi neticesinde vazgeçildi. Halk yeteri kadar gergin yeni gerginlik yaratacak icraatlardan vazgeçelim.
Ayrıca tarihe de saygınız yok! yeri gelince Osmanlıyı kimseye bırakmıyorsunuz! 22.000 m2 bu alan Kanuni Sultan Süleyman’ ın kızı Mihrimah Sultan tarafından ipekçiliği teşvik için dut fidanları dikilmiş ve bağ çubuğu yetiştirilmek üzere vakfedilmedi mi? Niye saygı göstermiyorsunuz. Mihrimah Sultan vakfederken Mevlüt Uysal İstanbul'a Belediye Başkanı olsun, oraya Zemin altı otopark yapsın, yeşili katletsin otoparktan banka gibi para bassın, üstünde döner ayran tost satsın diye mi bırakmamış. Sürekli para gelsin zihniyet bu. Bırakın böyle kalsın. Toprak suya kavuşsun, ağaçlar köklerini toprağa salsın, gerçi siz duvarlara çiçek ekmiş bir yönetimsiniz, zemin altı otoparkın duvarlarına da çiçek ekersiniz.
Bu işin birde sosyal boyutu var, gerçi sizi çok ilgilendirmez ama anlatayım; Tarım İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan yüzlerce emekçi var, çocukları var, aileleri var, nereye sürüyorsunuz? Gelen bilgi Yenibosna'daki Zaman Gazetesinin eski binasına. Çalışanların çoğu Anadolu yakasında oturuyor, konuştum hepsi tedirgin, ne hakkınız var çalışanları tedirgin etmeye! önemli hizmetler veriyorlar nereden bakarsanız tutarsız bir proje olacak.
Bakınız Kadıköy'de birçok yeşil alan yok edildi, bu kalan son yeşil alan, 22.000 m2 içi ağaç dolu masrafa bile gerek yok, gelin tamamını yeşil alan yapalım altı üstü yok. Ağaçları beton garajın üstüne mi dikeceksiniz? Biz burayı Kadıköy Belediyesi olarak yaparız, İstanbul Halkının hizmetine sunarız. Bu çerçevede;
 
Anılan alanda çalışması başlatılan proje çalışmasının içeriği tam olarak nedir?
 
Yapılması düşünülen inşaat alanı miktarı nedir?
 
Zemin altı otopark kaç katlı olarak düşülmektedir?
 
Proje kapsamında düşünülen ticari birimlerin toplam m2 nedir?"
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları