loading
close
SON DAKİKALAR

23 Nisan, Gerçek Öz ve Anlamına Uygun Kutlanıyor mu?

23 Nisan, Gerçek Öz ve Anlamına Uygun Kutlanıyor mu?
Tarih: 19.04.2014 - 00:00
Kategori:

Turgut Ünlü; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Gerçek Öz ve Anlamına Uygun Kutlanıyor mu?

23 Nisan,ulusumuzun antiemperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesini fiili anlamda başlatmadan devletini kurduğu gündür.Bu,yeryüzünde bir ilktir.16 Mart 1920 tarihinde,Osmanlı Mebusan Meclisi’nin Misak-ı Milli kararı üzerine başkent İstanbul’un ve Meclis’in İngilizlerin işgali sonucu Mebusan Meclisi’nin dağıtılması üzerine,M.Kemal’in Ankara’da ulusumuzun gerçek meclisinin (TBMM)kurduğu gündür 23 Nisan.

23 Nisan.ulusal birliğimizin sağlandığı,egemenliğin halka verildiği, 600 yıllık Osmanlı Devleti yerine,halkın söz ve karar sahibi olmasının önünün açıldığı gündür.

23 NİSAN; ANTİ-EMPERYALİZM’dir.

23 NİSAN;ULUSAL EGEMENLİK’tir.

23 Nisan’ın gerçek özü ve anlamı öncelikle budur.

***

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,ulusal bağımsızlık mücadelesinin başarı ile tamamlanmasının ardından,böylesi anlam yüklüğünü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmişti.Bu’da dünyada bir ilk’ti.Dünyanın tüm çocukları,Türk çocukları gibi ilk kez bir ÇOCUK BAYRAMI’na sahip olmuştu.

Böylece bayramımız; 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI adını almıştı.

Egemenliğin ulusumuza verilmesinden ve çocuklarımızın bir bayramı olmasından rahatsızlık duyanlar;
- Ya bayramın adını yalnız Çocuk Bayramı olarak değiştiriyor,
- Ya bu günü yalnızca ilkokul çocuklarına kutlatıyor,hatta bayram sonrası günü yalnız ilkokul öğrencilerine tatil yapıyor,
- Ya da bayramın gerçek anlamının içini boşaltıyor genellikle de hava muhalefeti v.b nedenler bahane edilerek kutlamaları ertelettiriyorlar.

Uzunca bir süredir,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ,ulusumuzun katılımıyla kutlanılmamakta,bu küçük yavrularımızın kutlamalarda anlamlarını bile bilemedikleri yabancı müziklerle ulusal duygusuz bir duruma getirilmektedir.

Emperyalizme karşi ilk ulusal bağımsızlık mücadelesi veren bir ulusun evlatlarının tarihi hafızalarının silinmesine,ulusumuz daha ne kadar izin verecektir?

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZIN 94. YILI KUTLU OLSUN.

Turgut Ünlü
Eğitimci

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları