loading
close
SON DAKİKALAR

23 Nisan’da slogan atan CHP’li tutuklandı

23 Nisan’da slogan atan CHP’li tutuklandı
Tarih: 29.04.2016 - 23:07
Kategori: Gündem

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde düzenlenen 23 Nisan yürüyüşünde attığı slogandan ötürü ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan CHP’li, savcının talebi üzerine üç gün sonra tutuklandı.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde düzenlenen 23 Nisan yürüyüşünde attığı slogandan ötürü ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan CHP’li, savcının talebi üzerine üç gün sonra tutuklandı.

‘Ulusal Egemenlik ve Bağımsızlık’ adıyla 23 Nisan’da Şarköy’de partisinin gençlik kollarının düzenlediği yürüyüşe katılan CHP Gençlik Kolları üyesi Burak Besli, yürüyüşün ardından polis ekiplerince ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Besli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Üç gün sonra soruşturma savcının itirazı üzerine Tekirdağ Adliyesi’ne davet edilen Burak Besli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“4 gün önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın AKP zihniyetini kelimelere döktüğü konuşmasına hep beraber tanık olduk. Cumhuriyetin kurucu ve bütünleştirici temel unsuru Laiklik ilkesinin, yeni anayasada olmaması gerektiğini söyledi Sayın Kahraman. CHP Gençlik Örgütleri olarak İsmail Kahraman'ın açmış bulunduğu laiklik tartışmasına cevabımızı gerek sosyal medyada gerek sokaklarda verdik. Tüm örgütümüz aynı gece gericiliğe ve karanlığa karşı laiklik savunucusu cümlelerle ülkenin her yerinde duvarları doldurdu.

Ancak laikliğe tahammülü olmayan AKP zihniyetinin kolluk kuvvetleri, arkadaşlarımızı ya tehdit etti ya da gözaltına alarak sindirmeye çalıştı. Şu ana kadar 15 arkadaşımız gözaltına alınmış bulunmaktadır. Bunun dışında pek çok arkadaşımız ifadeye çağrılmış ya da hakkında tutanak tutulmuştur. Tek suçları ise duvara anayasanın değişmez ilkesi olan "Laiklik" yazmak.

Dün ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin iptal edilmesini protesto eden Tekirdağ Örgütü üyemiz Burak Beşli arkadaşımız tutuklanmıştır. Bu kadar kısa sürede gerçekleşen yargılama sürecinde tutuklama gerekçesi ise çok tanıdık: Cumhurbaşkanına hakaret!

AKP ve zihniyetinin uygulayıcısı olan polisi, yargısı şunu bilmelidir ki CHP Gençlik Örgütleri Cumhuriyetin ilerici değerlerini savunmaya her daim edecektir. Kimse bizden bu ülkenin toplumsal barışının garantisi olan ve anayasanın değişmez unsuru laiklik ilkesinden vazgeçmemizi beklemesin.

Bugün kazanılmış olan tüm meydanlarımızda, sokaklarımızda bu değerleri savunmaya devam edeceğiz. Saraya, diktaya, gericiliğe karşı hazırladığımız afişlerimiz, yazdığımız yazılarımız halkın matbaasında yani duvarlarda olmaya devam edecek. CHP Örgütleri var olduğu sürece, başkanlık hayaliniz de laikliğin olmayacağı yeni anayasa hayaliniz de suya düşecek.

Ve sizlere her yerde hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz: Sizsiz “Başka Bir Gelecek Mümkün”.

Birgün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları