loading
close
SON DAKİKALAR

‘Rüşvet’ dedi koltuk gitti

‘Rüşvet’ dedi koltuk gitti
Tarih: 24.08.2011 - 11:46
Kategori: Siyaset

CHP’de Ankara İl Başkanlığı ile Yenimahalle İlçe Başkanlığı arasındaki güç savaşının, 300 milyon dolarlık bir rant yolsuzluğu nedeniyle çıktığı iddia edildi


CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP’li Yenimahalle Belediye Meclisi’nin, Yenimahalle Alacaatlı Mahallesi’nde 287-328 nolu imar adalarını kapsayan alanda daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla yapılan ve mevcut imar haklarını 4.7 katı artırıp, 188 konutu 892’ye yükselten 1/5000 ölçekli plan kararına paralel olarak, 1/1000 ölçekli plan değişikliğine onay verdiğini kaydetti.
Şengül, CHP’li üyelerin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu karara önce karşı oy kullandıklarını ancak daha sonra aynı içerik ve koşulları taşıyan 1/1000 ölçekli plan değişikliği kararının Yenimahalle Belediye Meclisi tarafından, CHP’li üyelerin de oylarıyla apar topar onaylandığını kaydetti.

Onaydan kısa bir süre sonra TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın karara açacağı davaya engel olması için yakın zamanda tenzil-i rütbeye uğrayan CHP’li bir yöneticinin gönderdiği A.B. adlı iş adamının, kendisine rüşvet teklif ettiğini öne süren Şengül, bu süreçte Yenimahalle Belediyesi’nin Ankara Olağanüstü İl Kongresi ve Yenimahalle Olağanüstü İlçe Kongresi’nin toplanmasına yönelik imza kampanyası başlattığını ve ilçe kongresini toplayacak imzayı elde ettiğini belirtti.

Belediye: O niye dava açmadı?
Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ise planı neden onayladıklarını, “Yenimahalle olarak planı reddetsek de bekletsek de Büyükşehir Belediyesi bunu bir yıl sonra onaylar. Onaylarsa imarsal faaliyet harçları ve tüm gelirler ile yapısal kontrol Büyükşehir Belediyesi’ne geçer. Yapısal denetimde aktif olmak istiyoruz. O resmi gelirlerden de olmak istemiyoruz.
Bu nedenle 5 binlik imar planı kararını binlik plana yasaya uygun olarak geçirdik” diye açıkladı. Balaban, Büyükşehir’in plan kararının onaylandıktan 60 gün sonra Yenimahalle Belediyesi’ne geldiğini anımsatarak, “Bu geçen 60 günlük sürede Sayın Şengül ve ilgili örgüt Büyükşehir’in kararına karşı niye dava açmamış. Topu niye bize atıyorsunuz?” diye konuştu.

İstifayla bitti
Şengül, CHP Genel Merkezi’nce tepkiyle karşılandığı öğrenilen sert ve ağır açıklamalarının ardından dün akşam üzeri 16 il yöneticisiyle birlikte istifa etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bu istifayı “Hayırlı uğurlu olsun. İstifa etmişse o gider başkası gelir” diye değerlendirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları