loading
close
SON DAKİKALAR

3. Osmaniye Kitap Fuarı 7 Aralık'ta başlıyor

3. Osmaniye Kitap Fuarı 7 Aralık'ta başlıyor
Tarih: 29.11.2018 - 09:58
Kategori: Kültür & Sanat

Osmaniye Belediyesi 3. Kitap Fuarı 7 Aralık'ta kapılarını açıyor.

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan kitap fuarı, 7-16 Aralık tarihlerinde Osmaniye Masal Park yanındaki fuar alanında gerçekleşecek.

Kitapseverler, 10 gün sürecek fuarı 9.30-19.30 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

GANERA PAŞAYEVA KİTAP FUARI’NIN ONUR KONUĞU

Fuarın bu yılki onur konuğunun Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva olduğu açıklandı. Yazar, Hukukçu, Doktor kimlikleri ile de bilinen Ganire Paşayeva’nın Türkçe ve Azerbaycan Türkçesi dillerinde çok sayıda kitabı bulunuyor.

Fuara katılacak yazarlar da netleşmeye başladı. Geçen yıl, özellikle Kayı Romanlarıyla Osmaniyelilerin kitaplarına ilgi gösterdiği yazar Bekir Manav da fuarda yerini alacak. Kitap fuarıyla ilgili konuşan Manav, “Kitaplar medeniyetlerin aynasıdır, kitaplarda okuyucu kendisini görür, kimliğini görür, aslında kitaplar anlaşılmakla sevilir. Muasır medeniyetler kavramına çağ ve teknoloji ne kadar ileride olursa olsun, kitaplarla ulaşılabilir. Bu anlamda Osmaniye’de her yıl düzenlenen kitap fuarı büyük bir kültür hizmetidir. Anadolu’nun güzide şehirlerinden olan, has Yörük ve Türkmen, Oğuz Ata’nın evlatlarının olduğu şehitler diyarıdır Osmaniye. Böylesine güzide bir şehirde kitaplarımızla bulunmak benim için onurdur. Osmaniyelilerin geçen yıl kitaplarıma ilgi göstermesi beni ayrıca memnun etti. Bu yıl düzenlenecek olacak kitap fuarını sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Kitabı Arz'a ilişkinde konuşan Manav, şunları söyledi:

"Osmaniye’de son kitabım Arz ve kitaba bağlı Arz projemizde yer alacak ekibimizi Osmaniyeliler oluşturuyor. Arz adında internet dizisi çekiyoruz ve dizi oyuncularımızın da tanıtılacağı, yine Arz isimli bestemizle gönüllere hitap edilecek bir Arz Gecesi yapacağız. Yüreği güzel, gönlü şerefli, seçilmiş yiğitlerin diyarında bulunmak ayrı bir sevinç. Bu vesile ile tüm Osmanyelileri yaklaşan kitap fuarına ve 11 Aralık'ta Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da yapacağımız Arz Gecesi’ne davet ediyorum.”

Osmaniye Belediyesi 3. Kitap Fuarı'nın imza günleri ve söyleşi programı için tıklayınız...

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları