loading
close
SON DAKİKALAR

4 yaşındaki çocuklara 'şehit cenazesi' gösterisi yaptırıldı

4 yaşındaki çocuklara 'şehit cenazesi' gösterisi yaptırıldı
Tarih: 20.03.2018 - 09:30
Kategori: Eğitim

Mersin’in Anamur ilçesinde, okulöncesi öğrencilerine Çanakkale Savaşı’nı anlatan bir gösteri sahneledirildi. Etkinlikte, çocuklara ‘şehit cenazesi’ gösterisi yaptırıldı. Erkek çocuklar ‘şehit’ rolü yaptı, kız çocukları dizlerini dövdü.

Etkinlik öncesinde Erbal Kreş ve Eğitim Kurumu’nun öğrencileri, Anamur Halk Eğitimi Merkezi ve Uğur Koleji’nin öğrencilerinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; Askeri kamuflaj giydirilen 4 ila 6 yaşındaki çocuklar, kendilerine tahsis edilen jiplere binerek yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün ardından Muşurup Sanat Sokağı’nda bir anma etkinliği gerçekleştirildi. İlk konuşmayı yapan Erbal Kreş ve Eğitim Kurumu Sorumlusu Suna Yılmaz, ‘çocuklara vatan ve bayrak sevgisini aşılamak ve onları milli bilinçle yetiştirmek amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını’ ifade etti. Konuşmanın ardından kreş öğrencilerine Çanakkale Savaşı’nı anlatan bir gösteri sahneledirildi. Asker kıyafeti giydirilen erkek çocuklar yerde yatırıldı. Gösteride, erkek anaokulu öğrencileri şehit rolü yaptı, yanlarına silah konuldu, üzerlerine Türk Bayrağı örtüldü. Kız çocuklarına ise ağıt yaktırıldı.

16 Mart’taki etkinlik, sosyal medya üzerinden paylaşılmasının ardından tepkilere neden oldu.

***

Kıbrıs’ta Bakanlık’tan tepki

Kuzey Kıbrıs’ta 18 Mart nedeniyle yapılan etkinlikte de bir grup öğrencinin “şehit cenazesi” gösterisi tepki çekti. Gösteriye ilişkin fotoğraflar, sosyal medya üzerinden paylaşılınca tepkilere neden oldu. Kuzey Kıbrıs Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, gösterinin, Bakanlığın bilgisi dışında yapıldığını belirterek araştırma başlatacaklarını söyledi. Özyiğit, “Sosyal medyada dönen askeri törenlerde çocukların gösteri yapması ile ilgili gelişmeden haberim oldu. Bilinmesini isterim ki bu gibi etkinlikler, hiçbir şekilde bakanlığımızla bağlantılı gerçekleşmemektedir; ama yine de bu olay için gerekli araştırmayı başlatacağım ve sizlerle paylaşacağım. Çocuklarımızı acı ve ölümle değil, yaşam ve sevgiyle beslemek hepimizin en kutsal sorumluluğu olmalıdır” dedi.

***

İzmir’de de yapıldı

Uygulamanın bir benzeri İzmir Buca’daki Çanakkale Savaşı anma törenlerinde de yapıldı. Kamuflaj giydirilen ilkokul öğrencilerinin de ellerine silah verilip ‘şehit’ rolü yaptırıldı. Mimar Kemalettin İlokulu’nda yapılan anmada Okul Müdürü Doğan Bektaş, Afrin’de görevli bir askerle de telefonla görüştü. Bektaş, öğrencilerin de dinlemesi için askerin sesini hoparlöre verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları