loading
close
SON DAKİKALAR

5 hükümette de yer alan tek bakan

5 hükümette de yer alan tek bakan
Tarih: 29.08.2014 - 16:45
Kategori: Siyaset

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kurulan 5 hükümette sadece Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yer aldı. Bu süreçte 43 isim ise bakanlıktan ayrıldı...

AK Parti, 2002 Kasım seçimlerinde iktidara geldiği günden bu yana 12 yılda bütün hükümetlerde sadece Ali Babacan yer bulurken, 43 isim ise bakanlık görevinden ayrıldı. İlk AK Parti hükümeti, '58. Cumhuriyet hükümeti", Abdullah Gül tarafından kuruldu. Daha sonra ise Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığında 59, 69 ve 61. Cumhuriyet hükümetleri kuruldu. Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 5'inci, cumhuriyet tarihinin ise 62'inci hükümetini kurdu. Tüm bu beş AK parti hükümetlerinde bakan olarak görev yapan tek bir isim var; o da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan.

Ali Babacan ilk olarak Gül hükümetinde Devlet Bakanı oldu. Ardından Erdoğan hükümetinde Dışişleri Bakanlığı yapan Babacan, daha sonra ise yine Devlet Bakanlığı'na kaydırıldı. Ardından da ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

DİĞER BAKAN KIDEMLİ BAKAN ATALAY İSE GİTTİ
AK Parti'nin diğer bir "kıdemli bakanı" olan, bundan Gül ve Erdoğan'ın tüm hükümetlerinde yer alan bir diğer isim, Beşir Atalay ise, Davutoğlu hükümetinde kabine dışı kaldı. Ak Parti içerisined Beşir hoca olarak bilinen Atay, çözüm sürecinin mimarlarından biriydi.

HÜKÜMETTEN AYRILAN 43 BAKAN VAR

2002 yılından bu yana geçen süreçte AK Parti hükümetlerinde yer alıp ayrılan ise 43 isim bulunuyor. İşte o isimler : Abdullatif Şener, Abdulkadir Aksu, , Ali Coşkun, Atilla Koç, , Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Erkan Mumcu, Ertuğrul Günay, Ertuğrul Yalçınbayır, Fatma Şahin, Faruk Nafiz Özak, Güldal Akşit, İdris Naim Şahin, İmdat Sütlüoğlu, Hayati Yazıcı, Hilmi Güler, Hüseyin Çelik, Kürşad Tüzmen, Kemal Unakıtan, Mehmet Aydın, Mehmet Ali Şahin, Muammer Güler, Murat Başesgioğlu, Mustafa Demir, Nazım Ekren, Nihat Ergün, Nimet Çubukçu (Baş), Osman Pepe, Ömer Dinçer, Recep Akdağ, Sadullah Ergin, Said Yazıcıoğlu, Sami Güçlü, Selma Aliye Kavaf, Suat Kılıç, Vecdi Gönül, Yaşar Yakış, Zafer Çağlayan ve Zeki Ergezen. Emrullah İşler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları