loading
close
SON DAKİKALAR

‘Bu dava bir hukuk cinayeti’

‘Bu dava bir hukuk cinayeti’
Tarih: 24.08.2011 - 10:56
Kategori: Siyaset

Silivri’deki Balyoz davasının dünkü duruşmasında konuşan Tuğa. Gavremoğlu: Bizlere yapılan haksızlık, hukuksuzluk ve vicdansızlıkla bir ilk gerçekleşti


YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek, birinci Balyoz davasının dünkü duruşmasında yaptığı savunmasında, “Yasal gerekçesi olmadan aylardır süren tutuklama kararlarıyla devam eden bu dava ‘Albay Dursun Çiçek vakası’ adıyla Yüzbaşı Dreyfus davasından daha kötü bir hukuk cinayeti olarak Türk yargı tarihine geçmiştir” dedi. Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu ise “Bizlere yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar ve vicdansızlıklar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilkin gerçekleşmesine vesile olmuş ve komutanların istifası ile 29 Temmuz 2011 günü bir gecede 16 yıldız sönmüştür” dedi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen birinci Balyoz davasının dünkü 41. duruşmasında ilk olarak tutuklu sanıklardan Kurmay Albay Dursun Çiçek savunma yaptı. Ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı olarak üretilen belgeler kapsamında yargılandıklarını iddia eden Çiçek, “1999’dan itibaren yasal olarak kurulan siteleri, suçluymuş gibi yargılayan mahkemelersiniz siz. Kararlar evrensel hukuk kurallarına uygun mu?” diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ömer “Savunma sınırları içinde kalınız, o sınırı aşmayınız. Konuşmalarınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından açığa alınan tutuklu sanık Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da mahkemenin verdiği tutuklama kararıyla her bir kişinin 6 ayını, toplamda da bir insan ömrünün elinden alındığını belirterek, “Pardon denildiğinde aramızdan çekip alınan bu insanın hesabını kim verecek? Bize bir özür borcunuz var” dedi.

Her saniye beddua ediyorum
Tutuklu sanık Albay Kıvanç Kırmacı da “Beni çoluğumdan, çocuğumdan ayrı bırakanlara her saniye beddua ediyorum” dedi. Bu mahkemede söyleyecek bir şey olmadığını ifade eden Kırmacı, “Artık sadece susulur ve beklenir” diyerek savunmasını tamamladı. Tutuklu sanıklardan Taner Gül de savunmasını yapacağı 10 dakikalık süre içinde mahkeme başkanı Diken’in kendisine bakmasını istedi. Başkan Diken de “O benim takdirim. Mahkeme başkanı duruşma salonundan da sorumludur. Salona da bakarım ama dinleme sürekli devam ediyor” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları