loading
close
SON DAKİKALAR

7. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması sona erdi

7. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması sona erdi
Tarih: 14.08.2018 - 16:51
Kategori: Kültür & Sanat

55. Uluslararası Troia festivali kapsamında gerçekleştirilen 7. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması, Seramik Müzesinde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Seramik Müzesi’nde 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş, İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması katılımcıları ve davetliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Boreas Kırkyama Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Aysun Aksu, “7. İlyada Kırkyama Çanakkale buluşması bu yıl “Kırkyamanın dilinden Troia destanı” temasıyla yapılmıştır. İlyada buluşmasında 3 kategoride yarışma yapılmıştır. Jüri konuklarımız Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’dan değerli hocalarımızdan oluşmuştur. 2019 İlyada Kırkyama Çanakkale buluşması Eylül ayının ilk yarısında yapılacaktır” dedi.

Başkan Gökhan ise “Uzun emek gerektiren kırkyama çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. El emeği göz nuru tabiri tam da kırkyama için geçerli. Bu yıl özellikle de Troia Yılı olması nedeni ile Troia teması ile ilgili çalışmalar var. Ben çalışmalardan çok etkilendim. Bütün çalışmalarda ince detaylar var. Kırkyama ile hikayeyi, destanı anlatmak, bunları çeşitli materyaller ile elde etmek büyük bir beceridir” diye konuştu.

Kadınların üretime daha çok katılması gerektiğini vurgulayan Gökhan, “El emeği gerektiren işlerde kadınların daha çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Türkiye’de kadınları üretime katabilmek için her türlü çabayı göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Fevzipaşa Mahallesi’nde eski bir mağazayı satın aldık. Şimdi orayı restore edip, kırkyamacı dostlarımıza sergi ve müze alanı olarak tahsis edeceğiz. Yarışmaya katılan tüm katılımcılarımıza ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren katılımcılarımızı da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 7. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması kapsamında farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda birinci olan katılımcılara ödülleri takdim edilirken, jüri üyelerine de plaket takdiminde bulunuldu.

Buluşma kapsamında Akol Otel oniks salonda boreas kırkyama çalışma grubunun hazırladığı Troia temalı “Kırkyamanın dilinden Troia destanı” sergisi büyük ilgi gördü. 3 kategoride gerçekleştirilen yarışmada jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda küçük parça serbest kategorisinde ödüle layık eser bulunamadı. Büyük parça yorgan kategorisinde Günbatımı isimli çalışmasıyla Hürriyet Çekmece, İlyada Pano kategorisinde Aşil’in Öfkesi isimli çalışmasıyla Rüveyda Erdem birinciliği elde etti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları