loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Savunma Bakanı: Türkiye Musul operasyonunda olmalı

ABD Savunma Bakanı: Türkiye Musul operasyonunda olmalı
Tarih: 21.10.2016 - 13:36
Kategori: Gündem

ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer alması gerektiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer alması gerektiğini söyledi. Carter, "Türkiye'nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz" dedi.

Carter'ın Ankara temaslarında Irak ile Türkiye arasındaki Başika krizi, Musul operasyonu ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı. 

Carter, her üç görüşmesinde de Musul operasyonuna Türkiye'nin katılması gerektiği mesajını verdi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Carter ile yaptığı görüşmede şunları aktardı:

"DEAŞ tehdidinden en fazla etkilenen ve dolayısıyla aslında en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu anlayışla, Suriye'den kaynaklanan ciddi tehditleri bertaraf etmek üzere son dönemde çok önemli adımlar atıyoruz. Bu adımlardan birisini teşkil eden Fırat Kalkanı Harekâtı son derece etkili oldu. Bizim ve Koalisyon'un desteğini alan ÖSO tarafından son olarak Dabık'ın da kurtarılması, buraya özel bir önem atfeden DEAŞ için ciddi bir prestij kaybı ve moral bozukluğu oldu. Böylece, desteklendiği takdirde ÖSO'nun Suriye'de DEAŞ'a karşı etkili olabileceği görülmüş oldu. ABD’nin bu harekâtın sağladığı olumlu ivmeyi Rakka’ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz. Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fıratın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez."

CARTER, TBMM'Yİ ZİYARET ETTİ

Temmuz darbe girişimi gecesinde hasar gören bölümlerini ziyaret eden Carter'a Milli Savunma Bakanı Fikri Işık eşlik etti.

Bakan Carter, ziyaret esnasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Taziye dileklerimi iletmek istiyorum. Bu kişiler demokrasi ve özgürlük için savaşmıştır ve bunların görüntüleri tüm dünyada ABD dahil olmak üzere görünmüştür. Bu bağlamda bütün dünya bu korkunç olayın kahramanlarını görmüştür. Biz bu bağlamda Türkiye'nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz. Türkiye'deki demokrasiye desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Bugün burada olmaktan dolayı çok memnunum. Sayın Bakan Işık ile burada görüşmek benim için çok büyük bir mutluluk oldu. Bu fırsatı kullanırken Sayın Cumhurbaşkanına da benimle görüşmek için zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle görüşmek benim için büyük mutluluk. Burası çok etkileyici bir alan" ifadelerini kullandı.

Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları