loading
close
SON DAKİKALAR

AB'den bir OHAL açıklaması daha: Türkiye'nin askıya aldığı yükümlülüklerini yeniden üstlenmesini bekliyoruz

AB'den bir OHAL açıklaması daha: Türkiye'nin askıya aldığı yükümlülüklerini yeniden üstlenmesini bekliyoruz
Tarih: 19.07.2018 - 17:42
Kategori: Dünya

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulaması kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, “Türkiye'nin, temel özgürlükleri olumsuz etkilemeye devam eden her türlü tedbiri sona erdirmesini ve geri döndürmesini bekliyoruz" dedi. ...

Türkiye, sona eren OHAL’in yerine yeni güvenlik önlemlerini almaya hazırlanırken AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic , “OHAL'in kaldırılması münasebetiyle ayrıca Türkiye'nin, tüm demokratik devletlerin merkezinde yer alan hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını ve temel özgürlükleri olumsuz etkilemeye devam eden her türlü tedbiri sona erdirmesini ve geri döndürmesini bekliyoruz. Bunlar arasında ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü ve usul hakları yer almaktadır. Ayrıca OHAL 'in kaldırılmasıyla birlikte Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında askıya aldığı yükümlülüklerini yeniden üstlenmesini bekliyoruz” dedi.
 
Sözcü, OHAL’in sona ermesini “memnuniyetle karşıladıklarını” belirtirken, “Öte yandan resmi makamlara olağanüstü yetkiler veren ve OHAL 'in bazı kısıtlayıcı unsurlarını koruyan yeni mevzuat teklifinin kabul edilmesinin, OHAL 'in kaldırılmasının olumlu etkilerini azaltacağına inanıyoruz.
Türkiye'nin Avrupa Konseyi, Venedik Komisyonu ve ilgili diğer kurumların önemli tavsiyelerini hayata geçirmesi, ve yürütme ve yargı arasındaki güçler ayrılığına riayet etmesi yönündeki beklentimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.
 
Kocijancic, Türkiye- AB ilişkilerinin geleceği için şu hatırlatmayı yaptı: 
 
“Hukukun üstünlüğü ve temel haklar alanlarında somut ve kalıcı ilerlemelerin kaydedilmesi AB -Türkiye ilişkilerinin geleceği bakımından ehemmiyetini korumaktadır.”
Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları