loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'nin yaptırım kararına bir tepki de Birleşik Kamu İş'ten

ABD'nin yaptırım kararına bir tepki de Birleşik Kamu İş'ten
Tarih: 02.08.2018 - 13:47
Kategori: Sendika

Birleşik kamu İş Konfederasyonu, ABD'nin rahip Andrew Brunson’u bahane ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Adalet Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na yaptırım kararını kınayan bir açıklamada bulundu.

Birleşik kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına tepki gösteren bir açıklama yaparak "ABD'nin rahip Andrew Brunson’u bahane ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Adalet Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na yaptırım kararı almasını emperyalist bir dayatma olarak kabul ediyoruz. Bu gerekçeyle ülkemiz, ABD’ye bu konuda taviz vermeyerek güçlü bir ülke ve gelenekleri olduğunu göstermelidir" dedi. 

Türkiye ile ABD arasında yaşanan siyasi ve ekonomik krizin Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve bağımsızlığına yapılan müdahale olduğunu belirten Mehmet Balık hükümete "Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizmin kuklası değildir. Demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi tehdit eden ABD’ye en kısa sürede gerekli cevap verilmelidir" çağrısında bulundu. 

Türkiye ile ABD arasında yaşanan yaptırım krizine ilişkin Birleşik Kamu İş'in açıklaması şöyle: 

"ABD’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne siyasi ve ekonomik yaptırım kararı almasını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.

ABD'nin rahip Andrew Brunson’u bahane ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Adalet Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na yaptırım kararı almasını emperyalist bir dayatma olarak kabul ediyoruz. Bu gerekçeyle ülkemiz, ABD’ye bu konuda taviz vermeyerek güçlü bir ülke ve gelenekleri olduğunu göstermelidir.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan siyasi ve ekonomik kriz aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve bağımsızlığına yapılan müdahaledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’nin emperyalist amaçları ve çıkarları uğruna hareket etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizmin kuklası değildir.

Demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi tehdit eden ABD’ye en kısa sürede gerekli cevap verilmelidir. Emperyalist saldırılara ve sömürülere karşı, antiemperyalist olmak ve birlikte hareket etmek bugün daha önemli ve yaşamsal hale gelmiştir.

Ülkemizde ve Ortadoğu'da yaşanan acıların, kanın ve gözyaşının sorumlusu emperyalizmdir. ABD, emperyalist çıkarları uğruna ülkeleri yanında görmek istemektedir. Bu nedenle de ülkelere siyasi ve ekonomik kararlar dayatmaktadır. Bağımsız ülke olmak demek siyasi ve ekonomik kararları alırken bağımsız olmak demektir. Ülke kaynaklarına ve karar merkezlerine emperyalistlerin karışmasını engellemektir.

Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış ilkesi esas alınmalı, emperyalizmin maşası konumuna Türkiye Cumhuriyeti sürüklenmemelidir.

Türk milleti olarak, tam bağımsızlığımızı sağlayan ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha minnettarız. Çünkü Türk Ulusuna, Tam Bağımsız ve özgür yaşamayı armağan etmiştir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, laik Demokratik Cumhuriyetimize ve Sosyal Hukuk Devletine karşı yapılacak her türlü emperyalist baskı ve tehdide karşı dimdik ayakta duracaktır" 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları