loading
close
SON DAKİKALAR

Açılış Konserini İdil Biret yapacak

Açılış Konserini İdil Biret yapacak
Tarih: 28.06.2016 - 20:01
Kategori: Kültür & Sanat

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, İdil Biret'in Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği açılışla başlayacak.

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, İdil Biret'in Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği açılışla başlayacak. Açılış Konseri 20 Ağustos 2016 D Marin Ana Sahnede olacak...

Bu gecede, müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri olan Biret’in üstün yorumu ile Edvard Grieg'in piyano repertuarına kattığı başyapıtı La Minör Konçerto'yu dinleyeceğiz. İdil Biret'e Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali tarafından "Onur Ödülü"nün de takdim edileceği açılış gecesinin programında ayrıca ikinci kuşak Türk bestecilerin en önemli temsilcilerinden biri olan Ferit Tüzün'ün "Çayda Çıra" Uvertürü de seslendirilecek. Ender Sakpınar'ın yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, klasik müziğin en sevilen orkestral yapıtlarından bölümlerle açılış gecesi coşkusunu sürdürecek.

Günümüzün en geniş repertuarına sahip piyanistlerinden biri olan Biret, 1948 yılında çıkartılan ve "Harika Çocuk Yasası" adı verilen özel kanunla Fransa'ya gönderilmiştir. Paris Konservatuvarı’nda Nadia Boulanger ile çalışarak 1957 yılında, dünyanın en köklü müzik okulu olan bu konservatuvarı "Birincilerin Birincisi" unvanını alarak bitirmiştir. Henüz 8 yaşındayken Paris Radyosu'nda ilk resitalini veren İdil Biret, günümüze dek sayısız ödül ve kayıtla, klasik müzik dünyasının takdirini kazanmış ve Türkiye'nin en büyük gurur kaynaklarından biri olmuştur. Dünyanın en önde gelen salonlarında konserler vermeye devam eden devlet sanatçımız, 75. yaş kutlamalarına özel kayıtlar çıkarmaya da devam etmektedir. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

Ender Sakpınar, Şef

İdil Biret, Piyano

PROGRAM

F. TÜZÜN - Çayda Çıra Uvertürü

E. GRIEG - Piyano Konçertosu, La Minör, Op. 16

A. DVOŘÁK - Slav Danslarından Seçmeler, Op. 46 & Op. 72

C. GOUNOD - Faust Bale Müziğinden Seçmeler

G. BIZET - Arlésienne Süiti No. 1 & No. 2’den Seçmeler

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları