loading
close
SON DAKİKALAR

Adalar'a elektrikli fayton geliyor

Adalar'a elektrikli fayton geliyor
Tarih: 18.06.2018 - 15:36
Kategori: Yurt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar'da ulaşım niteliği taşıyan elektrikli araçların kullanılacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, öncelikle Kınalıada'da olmak üzere; her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere elektrikli araçla toplu taşımacılığın yapılması amaçlanıyor.

İlk araç önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

Yolculuk ücretleri, istanbulkart ile entegre olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile işletmesi İSPARK AŞ tarafından yapılacak.

Bu uygulama test edildikten sonra zamanla tüm Adalar'daki toplu taşıma hizmetinin, elektrikli araçlarla yapılması planlanıyor.

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

avni kurtuldu

Yıllardır Adalar ilçesinde özellikle Büyükada'da suni bir Fayton krizi oluşturuldu ve devamlı köpürtüldü.
İBB özellikle sorunların iyileştirilmesi konusunda pasif bir bekleyişe geçti.
Maalesef faytoncu esnafı da yıllardır yapılan uyarılara kulak asmadı. Birbirleriyle ve vatandaşla olan ilişkilerine çeki düzen vermedi. Ayrıca atlara da gerekli özen gösterilmeyerek,hayvan severleri karşılarına aldılar.
Bütün bunlar olurken ada içi ulaşım rantının pususuna yatanlar ellerini ovuşturmaktaydı.
Bugün geldiğimiz noktada bilerek ya da bilmeyerek olayın bileşenleri el ele verip adaların simgesi faytonları yok etme pahasına ada içi ulaşım rantını peşkeş çekmiştir.
Önce vapurlar kaldırıldı ve İstanbul'un dört bir yanından adalara özellikle Büyükada'ya motorlarla kapasitesinin çok üzerinde yerli yabancı ziyaretçi yığdılar. Büyükada'da bulunan 226 fayton bu yığınak karşısında aciz kaldı. Yerli halk faytona yanaşamaz oldu ve ada içi ulaşımını kendi imkanlarıyla sahip oldukları akülü araçlarla çözme yoluna gitti. Akülü araçlar yeni bir sorun yarattı ada yollarında.
Büyükada yolları çılgınca koşturulan faytonlar ve herkesin altında akülü araçlarla trafik cehennemine dönüştürüldü.
Birilerinin beklediği an gelmişti artık. Ve karar açıklandı faytonların yerine ada sokaklarında sarı taksiler cirit atacak bundan böyle.
Rantiye bir kez daha galip geldi.

18.06.2018, 23:56
Yorum Yap

Facebook Yorumları