loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Bakanlığı'ndan HDP'li Beştaş'a Tahir Elçi yanıtı

Adalet Bakanlığı'ndan HDP'li Beştaş'a Tahir Elçi yanıtı
Tarih: 11.01.2017 - 16:17
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Meral Danış Beştaş'ın, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturması ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini Adalet Bakanlığı yanıtladı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır'da yürütülen soruşturma kapsamında Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Beştaş önergesinde, Elçi'nin faillerinin ölümünden bu yana halen bulanamadığını, dava dosyasında hiçbir gelişme olmadığını belirterek, "Oysa 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuoyuna sıkça yansıdığı üzere bir çok dosya elde edilen deliller ışığında yeniden ele alınmış ve bu çerçevede soruşturmalar yürütülmeye başlanmıştır. Örneğin Hrant Dink davası da sevindirici gelişmelerin yaşandığı davalardandır" dedi.

HDP'li Beştaş, 28 Kasım 2015 tarihinden bu yana Tahir Elçi cinayetiyle ilintili hiçbir şüphelinin tespit edilememiş olmasının arkasında siyasi irade olup olmadığı, Elçi cinayetinin soruşturmasını yürüten savcının halen görevde olup olmadığı, soruşturmayı yürüten savcının değişip değişmediğini ve Elçi cinayetinin Fethullah Gülen örgütüyle bağlantısı konusunda herhangi bir bilgi ve delile ulaşılıp ulaşılmadığı gibi 11 sorunun yanıtlanmasını istedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzası ile Beştaş'a gönderilen yanıtta, soruşturmayı yürüten savcı ile ilgili şöyle denildi:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği ile yapılan yazışmaya verilen cevapta Cumhuriyet savcılarının bakmış oldukları dosyalar ile iş paylaşımının 5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleriyle Bölge Adliye Mahkemelerinin kuruluş, görev yetkileri hakkında kanunun 18'nci maddesine göre Cumhuriyet Başsavcısı tarafından belirlendiği, dolayısıyla soru önergesinde bahsi geçen olayın soruşturmasının hangi Cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğünün bilinmediğinden, görev yerinin değişip değişmediği hakkında bilgi verilemediği bildirilmiştir. Öte yandan, soru önergesinde yer alan hususlarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ile yazışmalar devam etmekte olup, bakanlığımıza bilgi iletildiğinde ayrıca cevap verilecektir."


DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları