loading
close
SON DAKİKALAR

ADD Adana Başkanı Kayadan: ''Emperyalizmin hedefi Türkiye’dir''

ADD Adana Başkanı Kayadan: ''Emperyalizmin hedefi Türkiye’dir''
Tarih: 28.10.2016 - 21:19
Kategori: Sendika

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Cumhuriyetin 93’üncü Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Cumhuriyetin 93’üncü Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. “Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümü ve bayramımız kutlu olsun” diyen Kayadan “Cumhuriyetimizin kuruluşu ve kazanımları nice zorluklarla mümkün olabildi. Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını, büyük zorluklara göğüs geren, halkından aldığı güçle bu engelleri yıkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kadroya borçluyuz” dedi.

“CUMHURİYET DEVRİMİ İLE SALTANAT YÖNETİMİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATILDI”

Cumhuriyetin kazanımlarının önemine dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan şöyle konuştu;

“Cumhuriyet devrimi ile çürümüş ve çağın gerisinde kalmış saltanat yönetimi, tarihin çöplüğüne atıldı. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan özgür birey/yurttaş 'a giden yolun yapı taşları, Cumhuriyetle atıldı; insanı "kul" sayan cemaatlerle, etnik tabana-milliyetlere ayrılmış toplumsal yapı yıkıldı. "kul" birey oldu/yurttaş oldu. Yine cumhuriyetle "siyasi egemenlik anlayışı "kökünden değişti; egemenliğin kaynağı ilahi olmaktan çıktı, "kayıtsız şartsız "millete devredildi. İslam dünyasının tek " laik "ülkesi olan Türkiye, demokratik yapıyı bu özellikleri sayesinde kazandı”

“HALKI YANLIŞ YÖNLENDİRMEK İSTEYENLER VAR”

Halkı yanlış yönlendirmek isteyenlerin olduğunu hatırlatan Kayadan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün başta siyasi iktidar temsilcileri olmak üzere tarihi olayları çarpıtıp halkı yanlış yönlendirmek isteyenler bulunmaktadır. Bu çevreler, Lozan'ı diline dolamış, bazen ege adalarını bazen Musul'u verdik diyor, Cumhuriyet döneminde tarihimizle bağımızın koparıldığını söylüyorlar.

“MAKSATLAR ATATÜRK’Ü VE KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANLARINI İTİBARSIZLAŞTIRMAKTIR”

Şimdilik doğrudan söyleyemezlerse de maksatları, Atatürk'ü ve kurtuluş savaşı kahramanlarımızı itibarsızlaştırmaktır. Ege Adaları; Osmanlı hükümetleri döneminde, 1830'dan itibaren Birinci Dünya Savaşı öncesi ve süresince tamamen kaybedilmiştir. Şimdi siyasi iktidara düşen görev ise, Ege'deki hak ve menfaatlerimizin korunmasıdır. Oysa Yunanistan'ın antlaşmalara aykırı uygulamalarına, siyasi iktidar ses çıkarmadan izleyici durumundadır”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, “Musul, 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasına aykırı olarak İngilizlerce işgal edilmiştir. Padişah ve İstanbul Hükümeti buna sessiz kalmış, antlaşmanın değişik bölgelerde çiğnenmesine karşı tutum alan ve tepkisini gösteren yine Mustafa Kemal Paşa olmuştur.

“LOZAN ANTLAŞMASI, TÜRK BAĞIMSIZLIĞININ BİR ZAFERİDİR”

Yapılması gereken, Lozan Barış antlaşmasını ve kahramanlarını itibarsızlaştırmak değil, antlaşmadaki kazanımlarımızı korumaktır”

Tarihimizle bağın koparıldığı savı hakkında da açıklama yapan Kayadan “ Türklerin ve Anadolu'nun binlerce yıllık tarihini araştırmak, gün ışığına çıkarmak ve yurttaşlarımızı tarihiyle tanıştırmak, Atatürk'ün bizzat ilgilenmesi, Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumunu kurdurup teşvik etmesi, ilgili üniversite bölümlerini açtırmasıyla mümkün oldu. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin ilanından sonra 15 yıl süren ömrüne, Türk aydınlanma dönemi dediğimiz yeni devrimler ekledi. İçeride, geleceğe umutla bakan, peş peşe gelen devrimlerle dinamik bir ulus devletin bireyi olma kıvancı yaşanırken, dünyada saygın yeri olan bir konuma geldik.

“ BUGÜN, LOZAN ANTLAŞMASI TARTIŞMAYA AÇILARAK SINIRIMIZIN DEĞİŞMESİNİ İSTEYENLERE KOZ VERİLİYOR”

Bugün ise, ülkemizin yönetimi, sınırlarımız ötesinde süren vekâlet savaşlarının içinde yer almak için çabalayan bir siyasi iktidara teslim edilmiş durumdadır. Cumhurbaşkanı, devletimizin kuruluş senedi Lozan antlaşmasını tartışmaya açarak, Türkiye'nin sınırlarının değişmesini isteyenlere koz vermektedir. Diğer bir siyasi lider, gündeme “Başkanlık” konusunu getirerek, toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek ortama zemin hazırlamaktadır”

“EMPERYALİZMİN HEDEFİ TÜRKİYE’DİR”

Irak'ta Musul, Suriye'de Rakka diyerek, sınırlarımız ötesindeki savaşa katılmak ülkeyi böleceğini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, “Çünkü Musul'u göstererek Rakka tuzağına ülkemizi çekmek isteyen emperyalizmin bölgedeki büyük hedefi Türkiye'dir” dedi

Kayadan sözlerini şöyle tamamladı;

“Başkanlık hevesi ve Anayasayı bu isteğe göre değiştirmek, toplumsal gerilimi artırır, diktatörlüğü getirir. Çünkü parlamenter sistemde, güçler ayrılığı ilkesiyle iktidar; yasama, yürütme ve yargı gücü arasında paylaştırılır. Parlamenter sistemin özünde diktatörlüğü önlemek vardır.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ OLARAK UYARIYORUZ

Emperyalizme teslim anlamına gelen ucu Sevr’e kadar gidebilecek savaş tuzağına düşülmemelidir. Bölge ülkelerinin yasal yöntemleriyle acilen işbirliği yapılarak, sınırlarımız güvenceye alınmalıdır. Başkanlık dayatması ile Anayasa tuzağına “Hayır” diyeceğimiz ve halkımızla birlikte, Demokratik direniş hakkımızı kararlılıkla kullanacağımız,

Atatürk’ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti, onun düşünceleriyle birlikte sonsuza kadar yaşatma azminde olduğumuz bilinmelidir. Yaşasın Cumhuriyet”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları