loading
close
SON DAKİKALAR

Adli Yargı Sınavında Sinek Gözü Sorusu

Adli Yargı Sınavında Sinek Gözü Sorusu
Tarih: 27.11.2015 - 10:36
Kategori: Siyaset

Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Adalet Bakanı’nın yanıtlaması istemi ile 'Adli Yargı Görevde Yükselme Sözlü Mülakat Sınavı' ndaki adaylara yöneltilen ve adli yargı görevi ile ilişkisi olmayan mülakat sorularını meclis gündemine taşıdı.

Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Adalet Bakanı’nın yanıtlaması istemi ile “Adli Yargı Görevde Yükselme Sözlü Mülakat Sınavı” ndaki adaylara yöneltilen ve adli yargı görevi ile ilişkisi olmayan mülakat sorularını meclis gündemine taşıdı.

Sarıhan önergesinde, adaylara sorulmuş olan “ Bir otobüse kaç pinpon topu sığar ?”, “ Pinpon topunun ağırlığı kaç gramdır ? “, “Kuran ’da Hz. Muhammed’in adı kaç kez geçer ? “, “Hz. Muhammed nereye hicret etti ?”, “Sineğin kaç gözü vardır? “ gibi soruların sorulduğu iddialarının doğru olup olmadığını, eğer doğru ise bu soruların adli yargı ile bağlantısının ne olduğunu, yazılı sınavda alanları ile ilgili sorular yöneltilen adaylara, sözlü sınavda bu tarz sorular sorarak başarı ve liyakat ölçüsünün hangi kıstasa göre belirlendiğini de sordu.

Sarıhan ayrıca, tüm bu iddialar doğru ise Adalet Bakanlığı’nın sınav komisyonu ve sınav için herhangi bir işlem yapıp yapmayacağını ve hukuk mezunlarına yönelik yapılan diğer sınavlarda da adaylara bu tarz sorular yöneltilip yöneltilmediğinin de cevaplanmasını istedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları