loading
close
SON DAKİKALAR

Adliyede bayramlaşma

Adliyede bayramlaşma
Tarih: 28.07.2014 - 15:10
Kategori: Gündem

Gözaltındaki polislerin yakınları bayrama Çağlayan Adliyesi önünde girdi...

Gözaltında bulunan polislerin aileleri, Çağlayan Adliyesi önündeki bekleyişini sürdürüyor. Aileler ise, kendilerine destek olmak için gelen vatandaşlarla adliye önünde bayramlaşıyor. Radikal'in haberine göre polislerin aileleri ile bayramlaşmasına ise henüz izin verilmedi.

Sabah saatlerinde gözaltında bulunan polisler, Bayram namazı için Mescide inmeye talepte bulundu. Ancak bu talepleri TEM Şube polisleri ve Başsavcılık tarafından net bir şekilde reddedildi. Bunun üzerine gözaltında bulunan polisler, elbiselerini ve kağıt havluları, tuvalet kağıtlarını gözaltında bulundukları nezarethanelerin koridoruna serdi.

Polisler, nezarethane koğuşunda bayram namazına durdu. Çağlayan Adliyesi önünde ise yüzlerce metre uzunluğunda bayramlaşma kuyruğu göze çarpıyor. İki ayrı kuyruğun bir tarafında erkekler, diğer tarafında ise kadınlar bayramlaşma için sıraya girmiş vaziyette. Aynı şekilde iki ayrı noktada masa kurulmuş, tatlı, içecek gibi ikramlar kadın ve erkeklere ayrı olarak servis ediliyor.

Bir tarafta da elinde gül demeti olan bir vatandaş, polis aileleri ve destek için gelen kadınlara gül dağıtıyor. En son Cübbeli davasında böylesi harem-selamlık bir uygulamaya şahit olmuştu Çağlayan Adliyesi. Adliye önünde bir bayramlaşma seremonisi ise Türkiye tarihinde ilk kez tanık olunan bir olay.

Adliye önünde binlerce insan bayramlaşmak için bekliyor iken diğer tarafta da yaklaşık 2 bin polis adliye önünde güvenlik önlemi almış durumda. Onlar da ailelerinden uzakta bir bayram geçiriyor.

Adliye önündeki yolun her iki tarafı TOMA’larla kapatılmış, adliye önü de bariyerlerle çevrilmiş durumda. İçeride ise polisler hakim huzuruna çıkarılmayı beklemekte…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları