loading
close
SON DAKİKALAR

Adrasan'da yangın başladı, Olimpos tahliye ediliyor

Adrasan'da yangın başladı, Olimpos tahliye ediliyor
Tarih: 26.06.2016 - 14:48
Kategori: Gündem

Antalya'dan gelen son dakika haberi korku yarattı. Antalya'nın Kumluca İlçesi’nde tatil merkezi Adrasan’da orman yangını başladı.

Antalya'dan gelen son dakika haberi korku yarattı. Antalya'nın Kumluca İlçesi’nde tatil merkezi Adrasan’da orman yangını başladı. Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangınının ardından bu kez alevler tatil merkezi Adrasan’dan yükselmeye başladı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Tedbir amacıyla Olimpos boşaltılıyor. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kumluca Kaymakamı Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.Kumluca Belediye Başkanı ise cuma, cumartesi ve bugün yaşanan yangınların yerlerine işaret edip, sabotaj şüphesini dile getirdi. İşte bölgeden gelen son dakika gelişmeleri

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde tatil merkezi Adrasan’da bugün saat 11.00 sıralarında orman yangını çıktı. İlk belirlemelere göre yangında 3 ev zarar gördü. Yangın devame diyor...

Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi Seylemit Mevkii’nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına, 1 uçak ve 2 helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale alevlere müdahale etti. Orman işçileri ve köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden yangın, Olimpos Antik Kenti’ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü. Evlerden birinin yerleşik yaşayan bir yabancıya ait olduğu belirtildi.

OLİMPOS TAHLİYE EDİLİYOR

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos’u tahliye etmeye başladıklarını söyledi. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.

'SABOTAJ İHTİMALİ DE DİKKATE ALINMALI'

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Bölgedeki insanların duyarsız olmadığını belirten Başkan Çetinkaya, derin bir araştırma yapılmadan hükme varmanın yanlış olacağını, ancak sabotaj ihtimalinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Kumluca açısından çok kıymetli alanlarda yangın çıkmasının dikkati çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı alanların da zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi.

Son dakika haberleri: Adrasan'da yangın başladı, Olimpos tahliye ediliyor

2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Kumluca’da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Son dakika haberleri: Adrasan'da yangın başladı, Olimpos tahliye ediliyor

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, yangına ekiplerin müdahalesi ve zarar gören alanların helikopterden çekilen görüntüsü basın mensuplarıyla paylaşıldı. Keşif helikopterindeki Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in, ekipleri sevk ve idare ettiğinin yansıdığı görüntülerde, yanan alanlardan yükselen dumanlar dikkati çekiyor. Helikopterlerin ve yangın söndürme uçaklarının su bırakmasının yer aldığı görüntülerde, yoğun duman nedeniyle helikopterlerin alevlere müdahalede güçlük çektikleri görülüyor. Ayrıca, bazı seraların yandığı, alevlerin birçok seranın ise yakınlarına kadar ilerlediği görüntülerde yer alıyor.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları