loading
close
SON DAKİKALAR

Afrin operasyonunda 4. gün

Afrin operasyonunda 4. gün
Tarih: 23.01.2018 - 11:02
Kategori: Gündem

TSK'nin Afrin'e yönelik ÖSO ile birlikte gerçekleştirdiği operasyon dördüncü gününde devam etti. Burseya Dağı'nda sıcak temas yaşanırken çatışmalar bu bölgede yoğunlaştı.

TSK ve ÖSO'nun Afrin operasyonunda dördüncü güne girildi.

TSK'nin yaptığı açıklamaya göre sabah saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesindeki PKK mevzilerine de hava operasyonu düzenlendi.

ÇATIŞMALAR BURSEYA DAĞI'NDA YOĞUNLAŞTI

Afrin'deki harekatta çatışmalar ise Burseya Dağı'nda yoğunlaştı. Dağın bir bölümünün ÖSO, bir bölümünün YPG'nin elinde olduğu belirtiliyor. Burseya Dağı'nın Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından kritik öneme sahip olduğu değerlendiriliyor.

Reuters’a bilgi veren bir Türk yetkili, “Operasyon birkaç noktadan ilerletiliyor. Azez’den başlatılan operasyonda Burseya Dağı zirveye kadar ele geçirildi” dedi. Akşam saatlerinde ise Anadolu Ajansı, ÖSO’nun çatışmaların ardından Burseya Dağı’ndan çekildiğini, çatışmaların dağın eteklerinde devam ettiğini duyurdu.

TEL RIFAT'A HAVA HAREKATI

Öte yandan Afrin güneydoğusundaki Tel Rıfat da dün TSK uçaklarınca hedef alınıyor. YPG'nin kırsaldan kent merkezine çekildiğini belirten Türk yetkililer, harekatın bu hızıyla devam etmesi halinde hafta sonu Afrin kent merkezine yaklaşılabileceğini değerlendiriyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları